Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan face un anunț așteptat: Ce se întâmplă dacă USR nu strânge semnăturile

nicusor dan usr

Uniunea Salvați România și-a lansat miercuri, 5 octombrie, programul politic. Cu această ocazie, liderul formațiunii, Nicușor Dan, a prezentat un nou raport cu privire la semnăturile strânse pentru prezența în alegeri și a răspuns la două dintre ofertele neoficiale ale PNL.

„Am reușit să mărim ritmul. Am ajuns la 65.000 de semnături. Asta înseamnă 7000 pe zi. Când vom fi la 10.000 pe zi vom fi siguri că le vom strânge”, a declarat Nicușor Dan în conferința de presă. Ulterior, acesta a declarat, pentru stiripesurse.ro, că nu se pune problema ca USR să nu participe la alegeri. Deși liberalii luau în calcul să ofere unor lideri USR locuri pe listele electorale, în cazul în care formațiunea recent înființată nu reușește să strângă cele 200.000 de semnături necesare, Nicușor Dan are un alt plan. Astfel, planul B al USR prevede o participare la alegeri doar în zonele unde s-a reușit strângerea semnăturilor (1% din total populației cu drept de vot în circumscripția electorală). „E posibil să reușim să strângem în Cluj, Timișoara, Iași și să nu reușim în Botoșani, de exemplu”, a mai precizat Nicușor Dan pentru stiripesurse.ro.

Vezi și: USR şi-a lansat programul politic, la doi paşi de DNA/ DOCUMENT

O altă ofetă de la PNL pentru USR se referă la a coalizare a observatorilor în secțiile de votare, pentru a nu se repeta scenariul de la alegerile locale, când oamenii lui Nicușor Dan au reclamat tentative de intimidare și chiar fraude. În schimb, președintele USR se bazează mai degrabă pe ministrul de Interne, însă nu respinge categoric oferta PNL.

„Eu am mare încredere în ministrul de Interne că va face un proces electoral foarte corect. I-am trimis oficial niște sugestii, i-am spus să aibă niște întâlniri cu ONG-urile care urmăresc procesul electoral de 20 de ani, pentru că poate să aibă idei foarte utile. Suntem pentru camere video în secțiile de votare, evident nu în cabina de vot, suntem pentru relocarea polițiștilor dintr-un județ în altul pentru urmărirea procesului electoral. Evident că vrem să avem cât mai mulți observatori ai noștri în cele 18.000 de secții. Evident că oricine vrea să contribuie la corectitudinea procesului electoral e binevenit”, a mai declarat Nicușor Dan în conferința de presă.

Vezi și: Președintele USR, despre Dacian Cioloș: are o importantă încredere populară

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.