Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă anchetă se sparge în capul lui Donald Trump: FBI a găsit noi dovezi de 'obstrucționare' în cazul fostului președinte american (Washington Post)

cnbc.com
donald trump

Departamentul american de Justiție și anchetatorii de la Biroul Federal de Investigații (FBI) au adunat noi dovezi, care indică o posibilă obstrucționare din partea fostului președinte american Donald Trump în ancheta privind documentele clasificate găsite la proprietatea sa din Florida, relatează Washington Post.

Agenții FBI au confiscat mii de documente guvernamentale, unele marcate ca fiind strict secrete, de pe proprietatea lui Trump de la Mar-a-Lago în luna august. Investigația este una dintre cele două anchete penale asupra fostului președinte conduse de avocatul special Jack Smith.

Trump respinge acuzațiile

Trump, care a fost pus sub acuzare pe 30 martie într-o anchetă separată la New York, a negat orice abatere în aceste cazuri, calificându-le drept motivate politic.

După ce consilierii săi au primit o citație în luna mai prin care li se cerea returnarea dosarelor clasificate, Trump s-a uitat prin unele dintre cutiile cu documente guvernamentale din locuința sa din dorința aparentă de a păstra anumite lucruri în posesia sa, a relatat Post.

Ar fi cerut altora să-i inducă în eroare pe anchetatori

Anchetatorii au, de asemenea, dovezi care indică faptul că Trump le-a spus altora să inducă în eroare oficiali guvernamentali la începutul anului 2022, înainte de citație, când Administrația Națională a Arhivelor și Înregistrărilor din SUA lucra pentru a recupera documente din perioada în care Trump a fost președinte, potrivit Post.

FBI a trimis întrebările către Departamentul de Justiție, care nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.