Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă DSP Vrancea după vizita Vioricăi Dăncilă la Spitalul Judeţean

Inquam Photos/ Octav Ganea
PSD Viorica Dancila

Direcţia de Sănătate Publică Vrancea a declanşat o anchetă după ce a primit o sesizare de la grupul civic Reset din Iaşi privind vizita electorală a Vioricăi Dăncilă la Spitalul Judeţean Focşani, unde ea şi Sorina Pintea au luat în braţe nou-născuţi şi s-au fotografiat cu ei. Reprezentanţii Reset au sesizat că Dăncilă şi Pintea au intrat în spital direct din mediul extern, ceea ce este interzis, având în vedere că la Neonatologie trebuie respectat un protocol special legat de curăţenie potrivit news.ro

Vizita a avut loc duminică, iar Dăncilă şi ministrul Sănătăţii de la acea oră, Sorina Pintea, alături de staff-ul de campanie, au intrat în secţia de Neonatologie, unde cele două au luat în braţe nou-născuţi şi s-au fotografiat cu ei.

"Am constatat că dna ministru interimar şi dna ministru a Sănătăţii, Sorina Pintea, au vizitat spitalul şi secţiile de neonatologie fără măsuri de protecţie suficiente asigurate de spital: cei doi demnitari au purtat bebeluşi pe braţe după ce au intrat în unitatea spitalicească direct din mediul extern. Conform normelor de igienă, este interzis accesul persoanelor cu hainele de stradă în neonatologie, unde trebuie păstrată o curăţenie sporită şi trebuie respectat un anumit protocol", se arată în sesizarea făcută de Reset Iaşi.

Aceştia arată că halatele şi papucii de unică folosinţă nu au fost suficienţi pentru a proteja micuţii, cu atât mai mult cu cât Viorica Dăncilă şi Sorina Pintea au fost, înainte de vizita la spital, în piaţă şi în târg.

Potrivit documentului, sănătatea mamelor şi a nou-născuţilor a fost pusă în pericol.

"Delegaţia a purtat doar halate, punând astfel în pericol sănătatea mamelor şi a nou-născuţilor internaţi în acel moment în cadrul instituţiei. În acest caz, pare că avizul epidemiologic nu a fost respectat, ci doar s-a urmărit obţinerea unor imagini cu impact electoral. Vizitatorii, indiferent de poziţia şi funcţia pe care o ocupă în conducerea statului român, trebuie să se supună regulilor şi să respecte măsurile de igienă obligatorii pentru prevenirea apariţiei sau transmiterii infecţiilor intraspitaliceşti. Cu atât mai mult cu cât funcţia este mai înaltă, cu atât ar trebui să se ofere un model de respectare a regulilor. După cum se poate observa în filmare şi în fotografii, niciuna dintre persoanele din delegaţia dnei Dăncilă nu a urmat protocolul, iar managerul din cadrul unităţii sanitare ar fi trebuit să se asigure că aceste reguli sunt urmate cu stricteţe şi să nu permită intrarea delegaţiei dacă reguli minime de igienă şi protejare a sănătăţii pacienţilor nu ar fi fost urmate", arată Reset Iaşi.

Ei solicită DSP să analizeze condiţiile "în care a avut loc această vizită şi dacă au fost respectate protocoalele epidemiologice şi de igienă astfel încât viaţa pacienţilor să nu fie pusă în pericol şi, de asemenea, vă rugăm să luaţi măsurile care se impun împotriva celor care au permis acest lucru".

Conducerea DSP Vrancea a confirmat pentru presa locală a a fost declanşată o anchetă epidemiologică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.