Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ancheta epidemiologică ia amploare la Timișoara - Ce se întâmplă cu cei care au luat contact cu pacienta internată cu coronavirus

NBC News
coronavirus

Autorităţile au anunţat că au identificat şi vor testa pentru coronavirus cinci pasageri şi patru însoţitoare de bord din avionul care a venit de la Bergamo, la Timişoara, în data de 20 februarie şi în care se afla şi pacienta internată la Timişoara şi depistată pozitiv cu acest virus, potrivit news.ro.

Autorităţile din Timiş au anunţat că au reuşit să identifice pasagerii din cursa aviatică Bergamo - Timişoara, care se aflau în apropierea femeii de 38 de ani, depistată pozitiv.

Este vorba despre cinci pasageri şi patru însoţitoare de zbor care momentan nu au niciun fel de simptome. Acestora li se vor recolta probe de sânge în vederea analizelor medicale.

Compania aviatică Wizz Air, care a operat zborul Bergamo - Timişoara a confirmat încă de vineri seara că a fost notificată că pe zborul din 20 februarie a călătorit un pasager diagnosticat cu coronavirus.

CTP atacă BOR pe tema noului coronavirus: ’Biserica, probabil, va prinde momentul ca să mai scoată un bănuț’

“Wizz Air confirmă că a fost notificată de către autorităţile sanitare româneşti că pe zborul companiei de la Bergamo la Timişoara din 20 februarie a călătorit un pasager diagnosticat ulterior cu Coronavirus. Wizz Air îşi urmează protocoalele bine stabilite şi este în contact cu autorităţile relevante şi monitorizează îndeaproape evoluţia situaţiei în conformitate cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Echipele de asistenţă de la sol au recomandări şi proceduri clare în vigoare, aşa cum sunt prescrise de autorităţile medicale, pentru tratarea acestor cazuri”, a transmis Wizz Air.

Medicii din Timişoara au făcut teste de coronavirus şi pe alte şase persoane cu care a intrat în contact femeia de 38 de ani, fiind vorba de părinţii ei şi patru prieteni, rezultatul testelor fiind negativ.

De asemenea, sâmbătă a mai fost testat şi un şofer de TIR care s-a întors vineri din Italia şi care acuza tuse, dar şi testul acestuia a fost negativ.

Toate persoanele testate pentru coronavirus vor rămâne izolate la domiciliu timp de 14 zile, iar după această perioadă vor fi din nou testate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.