Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă fără precedent la Uniunea Europeană: Acuzaţii GRAVE la adresa fostului şef al UE

uniunea-europeana

Probleme imense de imagine la vârful Uniunii Europene! Şeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a solicitat anchetă pentru a se stabili dacă predecesorul său, Jose Manuel Barroso, a încălcat reglementările etice ale Uniunii Europene.

Barroso a fost criticat pentru faptul că a acceptat o funcţie în cadrul băncii americane de investiţii Goldman Sachs, pentru a consilia instituţia bancară în privinţa deciziei Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană. Săptămâna trecută, Ombudsmanul European a exprimat îngijorare faţă de noul rol al domnului Barroso la banca americană.

Citește și: Controverse in PNL in privinta lui Augustin Zegrean

Preşedintele Franţei a calificat drept „inacceptabilă din punct de vedere moral” funcţia domnului Barroso la Goldman Sachs, subliniind faptul că această bancă a fost implicată în scandalul creditelor ipotecare ce a cauzat criza financiară din 2008 şi a ajutat Grecia să ascundă adevărata amplare a datoriilor sale.

Într-o scrisoare adresată Ombudsmanului European, Emily O’Reilly, domnul Juncker afirmă că fostul preşedinte Barroso va trebui să se supună regulilor UE privind transparenţa şi face trimitere la un articol din tratatele UE, intitulat 245 TFEU, potrivit căruia foştii comisari au „datoria de a se comporta cu integritate şi discreţie în ceea ce priveşte acceptarea anumitor funcţii sau beneficii, după ce îşi încheie mandatul”. Dacă este dovedită o încălcare a acestui cod etic, Comisia îi poate retrage fostului preşedinte pensia din partea UE, conform rador.

Citește și: Cea mai celebra banca americana face dezvaluiri cutremuratoare! Omenirea traieste intr-o lume virtuala!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.