Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă în Parlament, după scurgerea în presă a unor informații confidențiale

Inquam Photos / Octav Ganea
plen parlament camera deputatilor

Preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă privind activitatea ANRE, Iulian Iancu, a solicitat luni Biroului permanent al Camerei Deputaţilor să ia măsurile care se impun, după ce draftul raportului comisiei, care conţinea date confidenţiale, a apărut în presă.

Vezi și: 'Mărţişor' pentru Dragnea: Prim-vicepreședintele Comisiei Europene vine la București

"Am avut pe ordinea de zi a Biroului permanent un memorandum intern al domnului deputat Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de anchetă privind activitatea ANRE. Este o comisie specială, cea cu ANRE, iar în regulamentul lor de funcţionare au stabilit cu toţii, de comun acord, că până în momentul în care raportul are forma finală şi este dat şi publicităţii, având un caracter confidenţial, să nu fie făcut public. Draftul de raport - nu e forma finală - pe care preşedintele, domnul Iancu, l-a distribuit membrilor comisiei a apărut în presă integral şi acum vrea să ştie cine a încălcat regulamentul pe care tot ei împreună l-au decis. Ce poate să facă Biroul permanent pe actualul regulament? Să trimită către Comisia juridică şi Comisia juridică face o verificare, o cercetare şi ea o să prezinte Biroului permanent concluziile. Am trimis memorandumul către Comisia juridică şi probabil că membrii comisiei vor fi întrebaţi dacă au dat ei sau nu", a declarat secretarul Camerei Deputaţilor Georgian Pop la finalul şedinţei Biroului permanent al Camerei., potrivit Agerpres.

În memorandumul adresat conducerii Camerei, Iulian Iancu cere să se dispună luarea unor măsuri, semnalând "existenţa unor scurgeri de informaţii cu caracter confidenţial în mediul public, prin încălcarea dispoziţiilor legale, şi posibilitatea ca şi alte date şi informaţii care au fost primite la comisie, date cu caracter confidenţial, nedestinate publicităţii, să ajungă la terţe persoane".

Vezi și: 10 secrete pentru slăbit, de la un renumit dietolog american

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.