Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă la Muzeul Brâncuși din Târgu-Jiu, după ce mai multe spații au fost zugrăvite

adevarul.ro
andy garcia brancusi

La Muzeul Național „Constantin Brâncuși" din Târgu-Jiu a început o anchetă după ce muzeul a fost deschis miercuri pentru o zi și cineva a sesizat că în mai multe spații s-au făcut lucrări. Conducerea muzeului spune că au fost zugrăviți câțiva pereți și schimbate becuri.

Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu a fost amenajat în Casa „Barbu Gănescu", unul dintre cele mai importante monumente de patrimoniu, din centrul orașului. Muzeul a fost inaugurat miercuri, la implinirea celor 144 de ani de la nașterea marelui sculptor, în prezența secretarului de stat la Ministerul Culturii, Liviu Brătescu și a consilierului ministrului, Adrian Păduraru, potrivit Mediafax.ro.

Joi, polițiștii au anunțat că fac cercetări la muzeu, în urma unei sesizări în care cineva a reclamat că s-au făcut lucrări în clădirea de patrimoniu.

„Lucrători din cadrul Serviciului de Investigații Criminale efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, pentru exercitarea de lucrări fără autorizație de construire", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

De cealaltă parte, directorul Muzeului „Constantin Brâncuși" din Târgu-Jiu, Denisa Șuță, susține că au fost făcute doar lucrări de igienizare pentru care nu era nevoie de autorizație.

Citește și: 'Averea' unui oltean - 90 de ghivece cu canabis. Ce au mai descoperit procurorii DIICOT

Clădirea se află în administrarea Ministerului Culturii.

„Nu sunt necesare autorizații pentru lucrări de igienizare, deci lucrările care s-au făcut în cele trei camere de la etajul Casei Gănescu, în interior, sunt lucrări de zugrăveli, nu s-a făcut niciun fel de reparații, s-a aplicat vopsea lavabilă albă peste pereții de gips carton, nu sunt pereții monumentului, sunt pereți de gips carton, care sunt pe niște profile metalice. Toată casa este placată în interior cu pereți de gips carton, pe profile metalice, la cel puțin zece centimetri distanță de zidul monumentului. Știu că s-a făcut sesizare, s-a făcut și un control de la Direcția Județeană pentru Cultură, în care s-a constatat că nu au fost făcute lucrări de reparații care să afecteze substanța monumentului istoric. Nu era necesar aviz. Au fost înlocuite niște becuri arse la corpurile de iluminat, altceva nu s-a făcut", a spus, pentru MEDIAFAX, Denisa Șuță, directorul Muzeului "Constantin Brâncuși" din Târgu-Jiu.

Muzeul nu are, deocamdată, un program de vizitare și nu va fi deschis pentru că nu are angajați, fiind ocupat doar postul de manager.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.