Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă la o școală, după ce o profesoară a jignit un elev: 'Ești tănău, tu nu știi ce-i cu tine și te urăsc, efectiv'

Inquam Photos/ Octav Ganea
scoala clasa elevi

O anchetă a început vineri la Colegiul Tehnic Rădăuți, după ce o profesoară de istorie i-ar fi spus unui elev că e „tănău” și că îl urăște. Conducerea școlii spune că profesoara și-a cerut deja scuze în fața elevilor, dar luni ar putea fi sancționată, scrie Mediafax.

O profesoară de istorie care predă Colegiul Tehnic din Rădăuți la este cercetată disciplinar de conducerea școlii, după ce ar fi jignit un elev și i-ar fi spus acestuia că îl urăște și că nu îl poate suporta.

Ancheta a început vineri, după ce Consiliul Județean al Elevilor Suceava a sesizat cazul, cerând măsuri.

„Ești tănău, tu nu știi ce-i cu tine și te urăsc, efectiv. Eu nu urăsc elevii, dar pe tine nu te pot suporta”, îi spune profesoara elevului.

Imediat după ce Consiliul Județean al Elevilor Suceava a dat publicității înregistrarea, conducerea Inspectoratului Școlar a cerut directorului școlii să ia măsuri.

Citește și: Cristian Tudor Popescu critică apariția lui Dan Barna: 'Tu vrei să fii preşedintele ţării şi vii cu pisica pe piept?'

„A apărut din partea Consiliului Județean al Elevilor o informare însoțită de o filmare de câteva secunde unde se aude foarte clar vocea unei profesoare care spune că îl urăște pe un elev și ea de regulă nu urăște pe nimeni. Filmarea nu are și momentele dinainte de a se auzi vocea profesoarei, așa că nu știm ce a făcut elevul, dar oricum nu are nicio scuză cadrul didactic pentru ceea ce s-a întâmplat, sunt cuvinte nedemne pentru un cadru didactic”, a declarat inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Suceava, Gabriela Mihai.

Aceasta a spus că a primit asigurări din partea directorului Colegiului că a fost deja începută o anchetă, iar profesoara și-a cerut scuze.

Luni va avea loc o ședință a Consiliului de Administrație, în care se va decide ce măsură se va lua împotriva profesoarei.

„Conducerea școlii mi-a spus că este un om extrem de dedicat meseriei, că a avut o promovabilitate la bacalaureat de sută la sută și că foarte mulți absolvenți se întorc și îi mulțumesc pentru ceea ce i-a învățat. Nu își poate explica nici domnul director atitudinea doamnei profesoare. Din păcate avem cu toții niște limite. Este regretabil că s-a întâmplat așa și mi-aș dori ca nimeni să nu pățească la fel. Mi-ar fi plăcut ca în comunicatul Consiliului Județean al Elevilor, în care se discută despre respectul față de elevi, să se scrie ceva și despre respectul față de profesori”, a spus Gabriela Mihai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.