Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă la un complex de servicii pentru copiii cu handicap din Buzău - O adolescentă a acuzat un instructor că ar fi abuzat-o sexual

romaniatv.net
hartuire sexuala

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău a demarat o anchetă la Complexul de Servicii pentru Copilul cu Handicap Grav nr 14 din Râmnicu Sărat, după ce o adolescentă a acuzat un instructor că ar fi abuzat-o sexual. Poliţia a deschis dosar penal pentru viol, potrivit news.ro

Potrivit reprezentanţilor DGASPC Buzău, tânăra de 17 ani, care locuieşte permanent în centrul de la Râmnicu Sărat, i-ar fi povestit educatorului, dar şi psihologului din unitate că ar fi fost abuzată sexual de un instructor în vârstă de 55 de ani.

Tânăra ar fi relatat cu dificultate, având în vedere handicapul de care suferă că ar fi fost obligată de acesta să întreţină raporturi sexuale orale.

Imediat, conducerea DGASPC Buzău a demarat o anchetă şi a dispus mutarea instructorului, până la finalizarea cercetărilor, într-o unitate cu adulţi. De asemenea, a fost începută şi o cercetare disciplinară a bărbatului. Totodată, fata este consiliată psihologic.

Conform reprezentanţiolor DGASPC Buzău, bărbatul acuzat lucrează de 3 ani în centrul de la Râmnicu Sărat, se ocupa de îngrijirea şi instruirea copiilor, iar până acum nu au fost reclamaţii la adresa sa.
În centrul de la Ramnicu Sărat sunt circa 40 de tineri, fete şi băieţi, cu handicap grav.

În aceast caz a fost sesizată şi Poliţia care a deschis un dosar penal.

„Conducerea complexului ne-a sesizat că un angajat al institutiei ar fi abuzat sexual o minoră de 17 ani, beneficiară a centrului. S-a deschis dosar penal sub aspectul infracţiunii de viol”, a  declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Ane-Marie Vrapciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.