Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă penală după ce Ministerul Mediului a dat liber prin DEROGARE la uciderea în masă de animale

romania-actualitati.ro
ursul carpatin

Procurorii de la Brașov au început o anchetă in rem asupra proiectului legislativ elaborat de Ministerul Mediului, prin care această instituție urma să aprobe, prin derogare, împușcarea a peste 1600 de animale sălbatice, informează joi Digi 24.

Vezi și: Aproximativ 5.000 de animale sălbatice din specii protejate au fost împușcate intre 2007 și 2015

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov vor să afle dacă au existat conflicte de interese în cazul persoanelor care au participat la elaborarea proiectului de Ordin al ministrului Mediului. În colectivul de elaborare a actului normativ s-au aflat specialiști de la Universitatea din Brașov, dar și persoane care au funcții de conducere în cadrul asociațiilor de vânătoare.

Csibi Magor, președintele organizației WWF România, a declarat, pentru România Liberă, că printre metodele indicate că urmează a fi folosite la aplicarea viitorului Ordin de ministru se va afla și "vânătoarea la nadă", despre care președintele Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi a declarat că servește la obținerea de trofee cinegetice. "Ce caută o metodă de obținere a trofeelor vânătorești să fie menționată într-un ordin al ministrului Mediului?", se întreabă Csibi Magor.

Vezi și: Vine o iarna cumplita! Previziunile meteorologilor straini

Proiectul normativ urma să aprobe, prin derogare, numărul de animale sălbatice - urși, lupi, râși și pisici sălbatice - care pot fi "recoltate" (împușcate).

Primul protest la adresa acestui proiect al Ministerului Mediului a fost inițiat de organizația WWF, iar România Liberă a prezentat pe larg detalii ale acestui scandal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.