Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ancheta privind implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA, la final/ Anunțul făcut de un oficial american

The Telegraph
alegeri sua

Ancheta procurorului special Robert Mueller - denunţată dur de către Donald Trump, dar considerată crucială de către opozanţii săi - cu privire la amestecul rus în alegerile prezidenţiale din 2016 se apropie de final, a anunţat secretarul american interimar al Justiţiei, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Ancheta lui Mueller se apropie de încheiere”, a declarat luni Matthew Whitaker, care ocupă acest post după destituirea, în noiembrie, de către preşedinte, a precedentului secretar al Justiţiei Jeff Sesions.

”Am fost pus la curent în mod exhaustiv cu ancheta şi abia aştept ca domnul director Mueller să-şi prezinte raportul final”, a adăugat Whitaker. El s-a exprimat în marja unei conferinţe de presă consacrate procedurilor judiciare lansate împotriva gigantului în telecomunicaţii Huawei.

Este prima oară când un oficial american de acest rang anunţă apropierea închierii anchetei ruse.

Citeste si Premiera în justiția din România - O instanță cere Curții de Justiție a UE să spună dacă cerințele MCV sunt obligatorii pentru statul român

Matthew Whitaker nu a oferit precizări cu privire la rezultatul acestor investigaţii, pe care Casa Albă o denunţă drept o vânătoare de vrăjitoare şi pe care democraţii speră să o vadă drept bază a unei eventuale proceduri de destituire a lui Trump.

Robert Mueller, un fost director al poliţiei federale (FBI), a fost însărcinat în mai 2017 să stabilească dacă echipa de campanie a miliardarului republican s-a aliat cu Moscova pentru a influenţa rezultatele alegerilor prezidenţiale americane din 2016.

Acţionând de atunci într-o mare discreţie, procurorul Mueller este însărcinat, de asemenea, să evalueze dacă preşedintele s-a făcut vinovat de obstrucţionarea justiţiei prin faptul că l-a destituit pe fostul director FBI James Comey.

Donald Trump neagă categoric orice complicitate cu Rusia şi asimilează ancheta rusă unei iniţiative neloiale, animate de elemente rămase loiale lui Barack Obama, vizând să-i delegitimeze preşedinţia.

Complexă, ancheta rusă a condus la multiple inculpări şi la condamnări ale unor colaboratori apropiaţi ai celui de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, însă fără să aducă probe irefutabile ale unei complicităţi între colaboratori ai lui Trump şi ruşi, cu obiectivul de a face-o să piardă alegerile pe democrata Hillary Clinton.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.