Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ancheta Reuters care a oripilat SUA: o proprietară de pompe funebre a recunoscut că vindea cadavre dezmebrate

megan hess

Proprietara unei firme de pompe funebre din SUA, acuzată că a vândut părți de cadavre, este judecată și pledează vinovată de fraudă, potrivit Reuters. Fosta proprietară a unei case funerare din Colorado a pledat marți vinovată la o acuzație federală de fraudare a rudelor decedaților prin disecarea cadavrelor și vânzarea părților de corp fără permisiune. Cazul a ajuns în atenția publicului și a anchetatorilor în urma unei investigați a jurnaliștilor de Reuters, scrie Mediafax.

Megan Hess a condus casa funerară numită Sunset Mesa și o afacere cu transplant de organe și de părți ale corpului numită Donor Services. Cele două afaceri se aflau în aceeași clădire. Hess, în vârstă de 45 de ani, a recunoscut marți că, prin intermediul casei sale funerare, situată în orașul Montrose din vestul statului, a înșelat cel puțin o duzină de familii care căutau servicii de incinerare pentru rude decedate. În loc să incinereze cadavrele, compania ei recolta capete, coloane vertebrale, brațe și picioare și apoi le vindea, în mare parte pentru pregătire chirurgicală și alte scopuri educaționale.

Inițial, Hess a calificat ancheta drept o „parodie juridică". Ulterior, ea a recunoscut că și-a înșelat victimele, dar a refuzat să intre în detalii. Procurorii au stabilit că Hess a taxat familiile cu până la 1.000 de dolari pentru incinerări care nu au avut loc niciodată. Multe familii au primit cenușă cu rămășițele unor cadavre diferite, iar un client a primit un amestec de beton în loc de cenușa rudei sale.

Vânzarea de organe pentru transplant este ilegală în Statele Unite. Totuși, vânzarea de cadavre și părți ale corpului pentru a fi folosite în cercetare sau educație nu este reglementată de legea federală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.