Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ancheta ruperii unui dig din Brazilia în care au murit 65 de oameni: trei angajaţi ai companiei miniere şi doi ingineri au fost arestaţi

houstonchronicle.com
extradare catuse

Trei angajaţi ai companiei miniere braziliene Vale şi doi ingineri care lucrau pentru această societate au fost arestaţi în cadrul anchetei cu privire la ruperea unui dig ce ar putea să fi ucis peste 300 de oameni, au anunţat marţi procurori din Minas Gerais şi din statul Sao Paulo, relatează Reuters, relatează News.ro.

Citește și: Coreea de Nord spune că relaţiile cu SUA se vor 'dezvolta rapid' dacă americanii vor răspunde la eforturile sale de dezarmare nucleară cu măsuri de încredere

Vale a anunţat, într-un comunicat postat pe Twitter, că cooperează cu anchetatorii. Tragedia a provocat furia multor brazilieni şi a ridicat numeroase întrebări cu privire la angajamentul Vale în domeniul siguranţei, în urma unui accident asemănător, în urmă cu peste trei ani. Două cadre Vale de la mina Corrego do Feijao se află între persoanele arestate. Funcţia celei de a treia persoane reţinute nu a fost precizată.

Citește și: Raport ONU în Venezuela: cel puţin 40 de persoane au fost ucise în violenţe în ultima săptămână

Cei doi ingineri, arestaţi în statul Sao Paulo, sunt acuzaţi că au emis un certificat care atestă că digul era în stare bună. Anchetatori din statul Minas Gerais au emis şapte mandate de percheziţie şi cinci mandate de arestare cu privire la omor, falsificare de documente şi infracţiuni în domeniul mediului. Ruperea digului s-a soldat, în mod oficial, cu 65 de morţi, au anunţat pompierii luni seara. Alte 279 de persoane sunt în continuare date dispărute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.