Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord spune că relaţiile cu SUA se vor 'dezvolta rapid' dacă americanii vor răspunde la eforturile sale de dezarmare nucleară cu măsuri de încredere

www.digi24.ro
sărbătoare Coreea de Nord

Coreea de Nord a anunţat, marţi, că, dacă Statele Unite vor răspunde la eforturile sale de dezarmare nucleară cu măsuri de încredere şi acţiuni practice, „relaţiile bilaterale se vor dezvolta rapid”, scrie Reuters, informează News.ro.

Han Tae Song, ambasadorul Coreei de Nord la ONU, a precizat la Conferinţa ONU privind Dezarmarea că Phenianul va continua să lucreze către „un mecanism durabil şi permanent de pace în peinsunla coreeană”.

Citește și: Palestina: Premierul Rami Al-Hamdallah a prezentat demisia sa şi pe cea a guvernului său

Kim Jong Un, liderul nord-coreean, şi-a exprimat săptămâna trecută o ”mare satisfacţie” după ce a primit o scrisoare de la preşedintele american Donald Trump odată cu apropierea unui nou summit între cei doi lideri, prevăzut în februarie.

Kim a angajat ”bune pregătiri tehnice” în vederea acestei întâlniri, a adăugat KCNA, într-un prim comentariu cu privire la discuţiile programate luna viitoare.

Citește și: Europarlamentarul Andi Cristea: 'Planul Juncker' - investiții supraestimate pentru un grup de state privilegiate, doar din Vestul UE

Cei doi şefi de stat s-au întâlnit prima oară în iunie, în Singapore. Ei au semnat atunci un document redactat în mod vag, în care Kim s-a angajat să acţioneze în vederea ”denuclearizării peninsulei coreene”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.