Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă şi plângere penală după linşajul unui pui de urs, în Mexic

Ursuleț

Un pui de urs a fost linşat de către locuitorii unei comunităţi din nord-vestul Mexicului de care se apropiase în căutare de apă, provocând deschiderea unei anchete judiciare şi depunerea unei plângeri penale, pe lângă furia activiştilor pentru drepturile animalelor, informează AFP.

"Asfixiază, calcă în picioare, leagă şi ucid un urs negru", a scris pe Facebook activistul ecologist Arturo Islas Allende într-o postare distribuită marţi de 20.000 de ori şi comentată de peste 5.000 de ori, potrivit Agerpres.

Postarea sa este însoţită de fotografii, care coincid cu o înregistrare video în care puiul de urs negru este văzut întins la pământ cu labele legate.

"Doar în vârstă de patru luni, acest pui de urs este tratat mai rău decât cei mai răi dintre criminali", a adăugat activistul, plasând scena în localitatea Castanos, din statul Coahuila.

"Singura lui greşeală a fost că s-a apropiat de sat în căutarea apei", a adăugat el, acuzându-i pe poliţiştii prezenţi că nu au făcut nimic.

Guvernatorul Miguel Riquelme a condamnat moartea ursului negru şi a anunţat deschiderea unei anchete, întrucât este vorba despre o specie pe cale de dispariţie. "Ursul negru este simbolul viu al conservării în Coahuila. Trebuie să-i respectăm cu toţii viaţa şi mediul său înconjurător", a adăugat guvernatorul.

Parchetul federal pentru protecţia mediului (Profepa) a anunţat depunerea unei plângeri penale împotriva autorilor faptei, calificând-o drept o "agresiune împotriva biodiversităţii". Presupuşii făptuitori riscă "o pedeapsă cu închisoarea sau o amendă", a adăugat Profepa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.