Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă-șoc în Bulgaria: Procurorul general, vizat de acuzații de corupție

 Ivan Ghesev

Comisia bulgară de combatere a corupţiei şi pentru confiscarea averilor dobândite ilegal (CCUAA) a anunţat luni că a deschis o anchetă împotriva procurorului general Ivan Gheşev în urma semnalărilor privind presupuse încălcări ale legii, informează BTA, potrivit Agerpres.

Comisia a acţionat în urma declaraţiilor ministrului justiţiei, Nadejda Iordanova, care a afirmat că a primit un număr de semnalări despre prezumtive încălcări ale legii de către Gheşev.

Portalul de ştiri juridice Lex.bg a relatat că Iordanova a menţionat în mod specific semnalarea venită din partea companiei de lactate Josi, în care unul din coproprietarii acesteia a afirmat că a transferat o parte din firmă către tatăl lui Gheşev, astfel încât să-l poată avea pe procurorul general de partea sa într-un conflict cu celălalt coacţionar.

O altă alertă a privit refuzul parchetului de a ancheta dosare comerciale care au dispărut în mod misterios de la tribunal.

Nadejda Iordanova aşteaptă acum ca Curtea Constituţională să decidă dacă ministrul justiţiei este autorizat să ceară în faţa Consiliului Suprem al Magistraturii demisia procurorului general.

Purtătoarea de cuvânt a procurorului general, Siika Miteva, a declarat pentru BTA că nu intră în atribuţiile ministrului justiţiei să examineze semnalări legate de încălcări ale legii de către magistraţi.

'Ministrul trebuie să defere problema către autoritatea competentă, în cazul de faţă CCUAA şi Biroul parchetului specializat, ceea ce, în mod evident, (Nadejda Iordanova) nu a făcut încă', a adăugat Milva.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.