Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetat de către DNA, șeful Romarm este greu de urnit din funcție/ Ministrul a cerut îndrumarea procurorilor

defapt.ro
gabriel tutu

Gabriel Țuțu, directorul general Romarm, este în continuare în concediu de odihnă, iar din scrisoarea Parchetului General nu reiese că ar fi incompatibil cu mandatul pe care îl are, spune ministrul Economiei, Florin Spătaru.

„Activitatea Romarm continuă. Am solicitat Parchetului General clarificări privind statutul juridic. Am primit aceste clarificări. Compania Romarm funcționează cu o conducere interimară. Dna director economic are mandat să reprezinte societatea. Consiliul de Administrație a luat act de răspunsul parchetului privindu-l pe dl. Țuțu. Nu s-a întors în activitate. Este în continuare în concediu, dar activitatea Romarm continuă”, spune Florin Spătaru.

El precizează că Parchetul General a clarificat statutul juridic și care sunt restricțiile de desfășurare a activității lui Gabriel Țuțu.

„Din această scrisoare nu reiese că ar fi incompatibil cu mandatul pe care îl are. Dar noi ne-am asigurat că activitatea Romarm să continue prin această conducere interimară. Dl. Țuțu nu e prezent în cadrul companiei. I-au fost puse în vedere anumite restricții. Ministerul Economiei a demarat procedurile pentru selecția Consiliului de Administrație și a Directorului General, confort OUG 109. O vom face cu prioritate. Am demarat aceste proceduri. O estimare - cred că undeva în jur de trei luni de zile”, încheie Spătaru.

Gabriel Țuțu, urmărit penal de procurorii DNA

Procurorii DNA au dispus, la finalul lunii ianuarie, efectuarea urmăririi penale a lui Gabriel Țuțu, director general al CN Romarm SA, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, trafic de influență în formă continuată și fals intelectual, și a unei persoane fizice, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de cumpărare de influență.

În pandemie, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, Țuțu, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de cealaltă persoană cercetată în cauză, în condiții dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziție publică ce vizau cumpărarea a 7 utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție.

CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor, valoarea materiei prime și ulterior contravaloarea unor piese și servicii conexe (în afara contractului).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.