Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetatorii FBI nu-și dau seama de ce criminalul din SUA a ucis 58 de persoane și a rănit peste 800

FBI

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) nu a identificat o motivaţie clară a asasinului în masă care, în ziua de 1 octombrie 2017, de la fereastra unui hotel din Las Vegas, a ucis 58 de persoane şi a rănit alte peste 800 participante un concert în aer liber, indică un raport elaborat după un an de investigaţii asupra celui mai grav atac de acest fel din istoria Statelor Unite, transmite Reuters, relatează Agerpres.

Conform raportului FBI publicat marţi, Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, nu era diferit de mulţi alţi atacatori în masă conduşi de un complex de probleme, de la tulburări mintale la stres, şi care au dorit să moară prin sinucidere.

Citește și: România este codașa Europei la suprafața de teren pentru agricultura organică și situația se înrăutățește în continuare

Anchetatorii nu au găsit dovezi nici că Paddock ar fi avut motive ideologice sau politice.

'Nu a existat un unic factor motivaţional clar în spatele atacului lui Paddock', indică Unitatea de analiză comportamentală a FBI.

Paddock a acţionat singur atunci când a plănuit şi dus la îndeplinire atacul, trăgând peste 1.000 de cartuşe într-un interval de 11 minute de la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay Resort and Casino. În timp ce forţele de poliţie se adunau pe holul din afara camerei, el s-a sinucis prin împuşcare.

Un aspect important al atacului a fost dorinţa lui Paddock de a muri prin sinucidere dat fiind că suferea de un declin al sănătăţii sale fizice şi mintale şi al situaţiei financiare, afirmă raportul FBI.

'Paddock a ajuns la concluzia că va încerca să aibă controlul asupra modului în care îşi va încheia viaţa, printr-un act suicidar', adaugă raportul.

Citește și: Patru extremiști de dreapta din Franța au fost arestați, după ce au apărut într-un reportaj la postul de televiziune Al Jazeera

Atacatorul dorea să ajungă la un grad de dezonoare printr-un atac în masă şi a fost influenţat de amintirea tatălui său, un infractor foarte cunoscut, mai spun anchetatorii.

De-a lungul vieţii, Paddock a arătat empatie minimă, iar decizia sa de a omorî oameni în timp ce aceştia se distrau la un concert corespunde personalităţii sale, indică raportul.

Tot în acord cu personalitatea sa, el a plănuit cu atenţie atacul, procurându-şi un arsenal de arme şi muniţii pe parcursul unui an, cercetând metodic tactici ale poliţiei şi căutând un loc de unde urma să tragă. Această activitate i-a oferit un scop pe măsură ce sănătatea i se deteriora.

El nu a avut un plan de a scăpa viu din Mandalay Bay.

'Paddock a întreprins paşi multipli, calculaţi pentru a se asigura că va putea comite sinuciderea într-un moment şi într-un mod alese de el', a concluzionat raportul, precizând că asasinul a folosit camere de supraveghere şi a adus în cameră un pistol pe care l-a folosit pentru a se sinucide.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.