Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetatorii francezi au cerut Senatului documente despre activitatea copiiilor lui Fillon

Anchetatorii au cerut Senatului francez să le fie puse la dispoziţie documente referitoare la activităţile desfăşurate de Marie şi de Charles Fillon pentru tatăl lor, candidatul prezidenţial al dreptei, François Fillon, pe când acesta era senator de Sarthe, a informat vineri preşedinţia camerei legislative superioare, într-un comunicat citat de site-ul cotidianului Le Monde, conform agerpres.

Potrivit comunicatului, preşedintele Senatului, Gérard Larcher, 'a autorizat transmiterea documentelor de care dispun serviciile Senatului', 'în cel mai scurt timp'.

SCANDAL de proporţii în Franţa. Copiii lui Francois Fillon sunt şi ei ANCHETAŢI

Parchetul naţional financiar le-a cerut poliţiştilor responsabili cu ancheta legată prezumtivele angajări fictive ale soţiei lui François Fillon, Penelope, să extindă investigaţiile şi la activităţile desfăşurate de Marie şi Charles, care au fost amândoi remuneraţi la Senat între 2005-2007 de tatăl lor, aşa cum a dezvăluit chiar acesta la postul TF1.

Cei doi copii ar fi primit aproape 84.000 de euro.

François Fillon a fost senator de Sarthe între lunile septembrie 2005 şi iunie 2007.

Niciunul din cei doi copii ai săi vizaţi de anchetă nu a fost convocat pentru audieri în acest stadiu, a declarat joi avocatul lui Fillon, Antonin Lévy.

Autorităţile franceze au deschis o anchetă în urma dezvăluirilor din presă despre salariile primite de Penelope Fillon în calitate de asistentă parlamentară a soţului său, apoi a supleantului acestuia, suma totală ridicându-se la peste 800.000 de euro brut între 1988 şi 2013.

În ciuda divizărilor tot mai mari din tabăra sa, Francois Fillon îşi continuă campania electorală

Anchetatorii încearcă să stabilească dacă soţia fostului prim-ministru a prestat în mod efectiv o activitate în anii în care a fost remunerată, sau a fost vorba despre o slujbă fictivă.

François Fillon, a cărui candidatură a fost serios fragilizată de acest scandal, a denunţat miercuri 'o lovitură de stat instituţională' venită din partea stângii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.