Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetatorii germani au anunţat că trenul implicat într-o coliziune nu ar fi trebuit să fie autorizat pe linia respectivă

alerta

Un tren de pasageri care a intrat în coliziune cu un tren de marfă în vestul Germaniei, un accident soldat cu până la 50 de răniţi, nu ar fi trebuit să fie autorizat pe linia pe care a avut loc ciocnirea, au anunţat miercuri anchetatori, relatează DPA. Anchetatorii urmează să afle dacă accidentul de marţi, lângă Dusseldorf, a fost provocat de o defecţiune a sistemului de semnalizare sau din cauza unei erori a conductorului, a declarat pentru DPA un purtător de cuvânt al organismului care efectuează ancheta, cu sediul la Bonn.

Gerd Muennich a precizat că anchetatorii au analizat informaţii de pe ”tahigrafele” - dispozitive care înregistrează automat viteza şi distanţa, dar şi activitatea conductorului - ambelor trenuri şi a subliniat că ancheta se află abia la început. Trenul de pasageri circula de la Koln la Krefeld, iar marfarul către Rotterdam (Olanda), a declarat miercuri un purtător de cuvânt al National Express Rail. Linia pe care a avut loc accidentul va rămâne blocată până la îndepărtarea tuturor componentelor şi repararea cablului electric aerian, a precizat el.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a anunţat că 50 dintre cei 155 de pasageri de la bordul trenului au fost răniţi, dintre care nouă grav, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.