Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchete ale ITM şi IPJ Gorj în cazul unui bărbat care a murit strivit de un arbore tăiat

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj şi cei ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) au demarat, marţi, anchete în cazul unui bărbat de 41 de ani, angajat al unei societăţi comerciale, care a decedat după ce a fost strivit de un arbore tăiat pe care îl secţiona, notează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Victor Ţuhaşu, a declarat că poliţiştii din Târgu Jiu au fost sesizaţi prin apel la 112, de către administratorul unei societăţi comerciale, cu privire la faptul că în punctul numit "Cioaca Neagră" de pe raza comunei Runcu, unde se desfăşoară activităţi de exploatare forestieră, a avut loc un accident de muncă.

Citește și: Scene fără precedent! Un polițist a fost tăiat cu cuțitul, după ce i-a cerut unei persoane să poarte mască de protecție

"La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu Jiu şi reprezentanţi din cadrul ITM Gorj, ocazie cu care s-a stabilit faptul că un bărbat de 41 ani, din comuna Bala, judeţul Mehedinţi, angajat al societăţii comerciale, a fost găsit decedat la locul de muncă, strivit de un arbore tăiat, echipajul medical direcţionat la locul accidentului constatând decesul bărbatului. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj în vederea efectuării necropsiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă", a spus Victor Ţuhaşu.

În context, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj, Neli Matei, a precizat că o echipă de inspectori de muncă s-a deplasat, marţi, într-un fond forestier din satul Dobriţa, comuna Runcu, pentru a efectua cercetări la faţa locului în urma unui accident de muncă mortal.

"Un bărbat şi-a pierdut viaţa după ce un buştean aflat la pământ, pe care îl secţiona, s-a rostogolit peste el. Decesul victimei a survenit instantaneu. În prezent, inspectorii de muncă, împreună cu reprezentanţi ai IPJ Gorj, discută cu martorii la producerea accidentului pentru a stabili cu exactitate cauzele acestuia", a spus Neli Matei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.