Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANCOM: Rapiditatea livrării de către Poșta Română a coletelor interne prioritare, evaluată

broadbandtvnews.com
ancom

Calitatea livrării de către Poșta Română a trimiterilor interne prioritare va fi evaluată de ANCOM, după ce compania a fost desemnată drept furnizor de serviciu universal în domeniul serviciilor poștale pentru perioada 1 ianuarie 2020 - 31 decembrie 2024, anunță MEDIAFAX.

Astfel, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) supune consultării publice condițiile și procedura de evaluare a gradului de îndeplinire de către furnizorul de serviciu universal a cerințelor minime de calitate pentru livrarea trimiterilor poștale interne de corespondență din cea mai rapidă categorie standard.

Citește și: Lovitură pentru PSD! Artificiul folosit de Guvernul Orban pentru a nu mai avea nevoie de votul Parlamentului în vederea prelungirii stării de alertă

Potrivit reglementărilor ANCOM, în calitatea sa de furnizor de serviciu universal, Poșta Română are mai multe obligații, printre care și obligația de a asigura livrarea la destinatari a trimiterilor interne prioritare de corespondență din sfera serviciului universal, în greutate de până la 2 kg (inclusiv), cu respectarea următoarelor cerințe minime de calitate:

a) 85% din numărul total al acestor trimiteri de corespondență vor fi livrate în cel mult două zile lucrătoare de la data depunerii acestora la punctele de acces;

b) 97% din numărul total al acestor trimiteri de corespondență vor fi livrate în cel mult patru zile lucrătoare de la data depunerii acestora la punctele de acces.

Pentru evaluarea gradului de îndeplinire a acestor cerințe minime de calitate, Poșta Română va avea obligația de a realiza anual măsurătorile necesare pentru livrarea trimiterilor interne prioritare de corespondență, în greutate de până la 2 kg (inclusiv). CNPR nu va avea obligația de a realiza aceste măsurători pentru localitățile incluse în lista celor considerate ca aflate în cazuri excepționale sau situate în condiții geografice excepționale.

Citește și: Circ total în USR! O inregistrare a fost ‘scăpată’ în spațiul public: Ciocu’ mic!

Evaluarea anuală a respectării acestor cerințe minime de calitate se va realiza de către Poștă prin încheierea unui contract cu un organism de monitorizare independent, privind efectuarea măsurătorilor de calitate. Măsurătorile se vor realiza pe baza rezultatelor celui mai recent fluxul real, determinat în conformitate cu prevederile Standardului SR EN 13850:2013. În plus, CNPR va avea obligația de a încheia contracte cu organisme independente de audit, atât pentru auditarea măsurătorilor de flux real, cât și pentru auditarea modului în care s-au derulat măsurătorile de calitate, precizează ANCOM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.