Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andi Cristea, avertisment DUR: 'Dacă decizii ale Curții Constituționale nu se respectă, atunci ideea de stat de drept e pusă sub semnul întrebării'

andi cristea

Europarlamentarul Andi Cristea analizează situația critică din Moldova. Acesta susține că actuala criză poate fi rezolvată doar ținând cont de cerințele electoratului.

Situația de criză de la Chișinău ar putea fi depășită prin întoarcerea la electorat, iar Bucureștiul trebuie să-și fortifice poziția de „partener strategic” a României în relația cu Republica Moldova, pentru că îngrijorează o posibilă consolidare a forțelor pro-ruse în Republica Moldova, declară Europei Libere eurodeputatul român Andi Cristea, preşedintele Delegaţiei Parlamentului European pentru Republica Moldova, pentru Europa Liberă.

"Este un moment foarte tensionat, pentru că miza este controlul politic și strategic al R. Moldova și încercarea Moscovei ca după vreo 10 ani de stat pe tușă să recapete inițiativa strategică și, ulterior, controlul a ceea ce se întâmplă în R. Moldova. Este un subiect care trebuie să ne preocupe. R. Moldova este una din prioritățile de top ale politicii noastre externe la București, avem legături istorice și un angajament de a aduce R. Moldova mai aproape de Europa. Și cu o Rusie extrem de agresivă, și cu un arsenal de metode neconvenționale în continuă perfecționare cred că pericolul securitar pentru România va fi semnificativ, dacă se ajunge ca planul nășit de Kozak să devină realitate la Chișinău. Vedeți, România și Bucureștiul au o expertiză foarte bună în ceea ce privește evoluțiile din R. Moldova și m-aș bucura dacă partenerii noștri europeni s-ar uita mai atent la pozițiile exprimate în aceste zile nu doar la Chișinău, dar și la București. Pe mine personal, dincolo de patimi politice, m-a bucurat reținerea arătată de oficialii de la București și abordarea prudentă a acestora. Nu se poate nimeni entuziasma la ideea că Putin, prin oamenii săi, se instalează la șefia Parlamentului de la Chișinău sau a Ministerului Apărării. R. Moldova nu este doar într-un impas politic, dar este mai ales într-unul constituțional. Dacă decizii obligatorii ale Curții Constituționale nu se respectă, atunci orice idee de stat de drept e pusă sub semnul întrebării,” a declarat Cristea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.