Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andorra a obținut prima victorie din istorie în preliminariile Campionatului European, după ce a învins Moldova, scor 1-0

descopera.ro
fotbal minge

Andorra a obținut prima victorie din istorie în preliminariile Campionatului European, după ce a trecut, vineri seara, de Moldova, scor 1-0, potrivit Mediafax.

Naționala statului aflat la frontiera dintre Spania și Franța a beneficiat de eliminarea moldoveanului Radu Ginsari, în minutul 55. Opt minute mai târziu, Marc Vales a înscris golul decisiv pentru Andorra, care s-a impus cu 1-0.

A fost prima victorie din istorie obținută de Andorra în preliminariile unui Campionat European, după 21 de ani de așteptare, prima astfel de partidă având loc la 5 septembrie 1998, contra Armeniei, scor 1-3.

Marcel Ciolacu dă cărțile pe față: Sfârșitul PSD a fost adus de decizia lui Liviu Dragnea din 2017

De asemenea, Andorra nu obținuse nici măcar un punct în precedentele 56 de întâlniri în preliminariile Campionatului European, terminând de fiecare dată pe ultimul loc, cu 0 puncte, campaniie pentru EURO 2000, EURO 2004, EURO 2008, EURO 2012 și EURO 2016.

În total, Andorra are doar șapte victorii obținute de când a fost afiliată FIFA și UEFA, în 1996. Precendentul succes al acesteia venea într-un meci amical disputat în martie 2018, contra celor din Liechtenstein, scor 1-0.

În urma acestei victorii, Andorra i-a cedat Moldovei ultimul loc din grupa H de calificare la EURO 2020, având trei puncte. Pe primele două locuri se află Turcia și Franța, ambele cu câte 18 puncte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.