Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andre Rieu umilește România! Ce a spus despre noi

Violonistul Andre Rieu, supranumit "Regele valsului", a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că în concertul pe care îl va susține la București anul viitor își va deschide inima către public.

Rieu va susține, alături de orchestra sa, un concert în Piața Constituției pe 13 iunie, primul din cariera sa la București. Evenimentul va fi unul grandios, din perspectiva producției, după cum anunță organizatorii.

Violonistul nu a rezistat tentației de a remarca faptul că Bucureștiul nu are o sală de mare capacitate pentru susținerea concertelor. El a spus că ar include Bucureștiul mai des în programul său dacă acest oraș ar avea o sală de spectacole adecvată.

"Când veți construi o sală, voi veni în fiecare an. Nu pot să investesc atât în fiecare an", a afirmat el.

Artistul a declarat că l-a convins să vină la București numărul mare de români pe care i-a întâlnit la spectacolele sale din lume.

"Jumătate din publicul de la concertul meu de la Budapesta era din România, jumătate din publicul din Istanbul, din România. M-am gândit că a venit momentul să vin în România. (...) De-abia aștept să cânt pentru publicul român. Călătoresc în lume să mă uit în ochii oamenilor. În general, când ești la concerte, nu e nicio interacțiune iar eu călătoresc să arăt cât ne distrăm în timpul spectacolelor. Când ne distrăm pe scenă, se duce entuziasmul în public și totul devine o mare petrecere. Sper că în Piața Constituției va fi o mare petrecere. Experiența mea cu fanii români e fantastică. Aud că românii sunt foarte emoționali, latini", a spus el citat de agerpres.ro

Rieu a adăugat că va include în repertoriul de la București și lucrări românești, dar pentru moment nu știe care vor fi acele piese.

"Sunt foarte impulsiv și de obicei mă decid cu o săptămână înainte ce fac. Tehnicienilor mei nu le place asta. Deocamdată sunt în turneu în Anglia. Am o viață în stil rapid. Nu vreau să plănuiesc totul. Mesajul pentru publicul din lume e să se iubească. Sună ca un clișeu, dar e adevărat. De pe scenă văd oameni care se apropie unii de alții în timpul muzicii. E foarte emoționant să vezi asta", a apreciat Rieu.

El a vorbit și de colaborarea cu soția sa, care i-a fost alături în întreaga carieră. "Eu și soția am făcut totul împreună, suntem căsătoriți de 40 de ani. Eu doar cânt. Toate ideile sunt ale ei. Sunt doar o 'marionetă'", a glumit el.

Rieu va urca pe scena din România alături de Johann Strauss Orchestra, fondată de el. "Sunt singurul în lume cu o orchestră simfonică privată. Sunt singurul nebun", a susținut artistul, pentru care cel mai important lucru este ca toți muzicienii din orchestra sa "să sune ca un singur instrument".

Biletele pentru eveniment vor fi puse în vânzare începând de miercuri, ora 9,00, în rețeaua Eventim. Prețurile variază între 160 și 800 de lei.

Născut la Maastricht, în Olanda, Andre Rieu este unul dintre cel mai bine vânduți muzicieni din lume. A revitalizat muzica de vals la nivel internațional cu spectacolele sale pline de extravaganță și de emoție. Fondatorul celei mai mari orchestre private din lume, Andre Rieu a vândut până în prezent peste 40 de milioane de albume și DVD-uri în întreaga lume.

Andre Rieu, Johann Strauss Orchestra, corul și numeroși soliști internaționali călătoresc în toată lumea în fiecare an, susținând 100 de concerte cu peste un milion de spectatori. Turneele violonistului olandez au intrat în Billboard's Top 10 an de an, începând din 2004.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.