Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andre Villas-Boas, după ce a amenințat un jurnalist: 'Am avut o reacţie pe care o regret'

These Football Times
André Villas-Boas

Antrenorul Andre Villas-Boas şi-a cerut scuze pentru că a ameninţat un jurnalist al publicaţiei La Provence, după ce echipa lui, Olympique Marseille, a fost învinsă, miercuri, în deplasare, cu 2-1, de Rennes, în etapa a XV-a din Ligue 1, informează lefigaro.fr, potrivit News.ro

"Aş dori să vorbesc despre incidentul avut, miercuri seară, cu jurnalistul Jean-Claude Leblois de la publicaţia La Provence. Am avut o reacţie pe care o regret. Fondul gândiri mele nu se schimbă, dar înţeleg că forma ar fi putut provoca criticile voastre. Ele sunt juste, la fel ca apărarea colegului vostru de profesie. Libertatea de exprimare este unul dintre cele mai preţioase drepturi ale omului. Nu am nicio problemă cu presa sau cu critica. Dar am acceptat greu, ca persoană, cele două articole care, din punctul meu de vedere, îmi atacă demnitatea şi integritatea ca profesionist şi ca persoană. Am avut reacţia pe care o persoană nu o poate avea. Îmi pare rău şi sunt gata să-mi cer scuze în faţa jurnaliştilor", a spus el la începutul conferinţei de presă care a fost organziată înaintea meciului cu Reims, de sâmbătă.

Villas-Boas a ameninţat un jurnalist al publicaţiei La Provence, miercuri seară, la Rennes.

"Mulţumesc! Continuă tot aşa, te prind eu! Dacă am norocul să te prind o dată... Ţine-o tot aşa, e bine", i-a spus, la conferinţa de presă de după meci, tehnicianul portughez ziaristului, în timp ce l-a bătut pe umăr cu două palme "tari".

Citește și: Modelul Eva Herzigova, depistată pozitiv cu SARS-CoV-2: 'Sunt recunoscătoare că trupul meu luptă puternic'

Scandalul ar fi "continuat puţin mai departe, douăzeci de minute mai târziu". În afara arenei Roazhon Park, Andre Villas-Boas a încercat să tranşeze disputa cu cel care i-a stârnit furia. Potrivit jurnaliştilor prezenţi, antrenorul secund Ricardo Carvalho a fost cel care şi-a reţinut compatriotul, înainte ca lucrurile să se înrăutăţească după o "scenă foarte tensionată", în care au fost rostite ameninţări şi insulte.

La Provence a descris astfel evenimentele: "Insulte în portugheză, comparaţii dubioase cu excrementele. Villas-Boas a mers chiar mai departe, sub privirile uluite ale mai multor martori. , a repetat el".

Ziarul din Marsilia a denunţat "o atitudine intolerabilă, pe care o condamnă cu tărie şi care nu va rămâne fără răspuns". Ceilalţi ziarişti prezenţi la stadion au raportat evenimentele delegatului Uniuni jurnaliştilor sportivi (UJSF) din Franţa.

Jurnalistul vizat de antrenorul supranumit Special 2, după ce s-a aflat mult timp alături de Jose Mourinho, ca secund, a fost autorul mai multor articole cu privire la eşecul clubului din Marsilia în Liga Campionilor şi a scris un editorial critic în dimineaţa meciului de la Rennes.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.