Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andreea Mitu a câstigat primul titlu WTA din cariera

andreea mitu

Andreea Mitu, în vârsta de 24 de ani a câstigat titlul în proba de dublu a turneului WTA International de la Istanbul, alaturi de turcoaica Ipek Soylu, dupa ce adversarele din finala, Xenia Knoll (Elvetia) si Danka Kovinic (Muntenegru) nu s-au prezentat la meci.

Traseul Andreei Mitu catre finala a fost unul neobisnuit pentru un turneu dotat cu premii în valoare de 250.000 de dolari. Mitu si Soylu au câstigat titlul fara sa dispute cele mai importante meciuri: semifinala (abandon al echipei japoneze Nao Hibino/Kurumi Nara) si finala (retragere Xenia Knoll/Danka Kovinik). Perechea Mitu/Soylu are însa meritul de a fi trecut în optimi si sferturi de cuplurile Lenka Kuncikova/Karolina Stuchla (Cehia), scor 6-3, 3-6, 11-9, respectiv Natela Dzalamidze/Veronika Kudermetova (Rusia), scor 6-2, 6-2.

A fost primul titlu WTA câstigat de Andreea Mitu în cariera, românca mai jucând o singura finala pâna acum, tot la dublu, alaturi de Patricia Tig (Bucuresti 2015, scor 2-6, 2-6 cu Kalasnikova/Schuurs). Desi a triumfat fara sa joace vreun game în ultimele doua partide, Andreea s-a aratat încântata de performanta.

"Nu a fost finala pe care o asteptam, dar suntem bucuroase pentru primul titlu câstigat împreuna! Multumesc, Ipek Soylu, pentru o saptamâna grozava. Abia astept sa ne reîntâlnim", a fost mesajul postat de Mitu pe Facebook.

Performanta din Turcia îi aduce Andreei un premiu important! Fiecare campioana de la dublu este recompensata cu un cec în valoare de 6.150 de dolari si 280 de puncte WTA! Andreea începe o noua provocare în aceasta saptamâna si s-a înscris la dublu si la Marrakech (Maroc), alaturi de Katarzyna Piter din Polonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.