Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andreea Păstîrnac, de Ziua Românilor de Pretutindeni: 'La mulți ani, români de pretutindeni'

Inquam Photos / Octav Ganea
andreea pastarnac

"Ziua Românilor de Pretutindeni să ne aducă mai aproape unii de alţii şi să ne fortifice conştiinţa faptului că identitatea românească a noii generaţii porneşte de acasă", transmite, duminică, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, cu ocazia marcării acestui eveniment.

"Ziua Românilor de Pretutindeni ne oferă şi în acest an, odată cu ultima duminică a lunii mai, prilejul sărbătoririi şi împărtăşirii identităţii româneşti pe întreg mapamondul. Suntem chemaţi în această zi, sub aspect introspectiv, să cunoaştem măsura propriei noastre valori ca popor şi să reflectăm asupra aspiraţiilor pe care românii de pretutindeni le năzuiesc în relaţie cu ţara, comunitatea, familia, limba şi identitatea lor în ansamblu. Fie ca această sărbătoare să ne aducă mai aproape unii de alţii şi să ne fortifice conştiinţa faptului că identitatea românească a noii generaţii porneşte de acasă pentru ca, prin grija noastră, a tuturor, să înflorească oriunde s-ar afla în lume. La mulţi ani, români de pretutindeni!", a transmis Andreea Păstîrnac.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni dedică ziua de azi educaţiei, pentru a pune în lumină contribuţia voluntarilor implicaţi în programele de predare în limba română, precum şi importanţa limbii materne ca element identitar pentru generaţiile tinere din afara graniţelor.

În acest sens, proiecte dedicate acestei zile precum seminarul "Limba română mai aproape de casă", maratonul media de cunoaştere de către opinia publică a iniţiativelor din domeniul educaţiei, sau programul intitulat "Limba română - Educaţie şi Comunicare", prin care cadrele didactice, pentru început din Spania, Italia şi Marea Britanie, sunt sprijinite cu suporturi de curs şi sesiuni de pregătire, reprezintă dovezi ale priorităţii pe care Ministerul pentru Românii de Pretutindeni o acordă educaţiei în limba română.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.