Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andreea Pora, ANALIZĂ DE FOC - Având în manșetă asul amnistiei și grațierii, Dragnea s-a așezat deja la linia de start a prezidențialelor

libertatea.ro
dragnea

Intrarea liderului PSD Liviu Dragnea în cursa pentru alegerile prezidențiale este sigură, consideră jurnalista Andreea Pora. Acesta susține că schimbarea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA sau pregătirea unei legi privind amnistia și grațierea sunt doar câteva din elementele cu care Liviu Dragnea și-a asigurat intrarea în cursa pentru fotoliul de la Cotroceni.

"Va intra Dragnea în cursa pentru prezidențiale și va avea opoziția un singur candidat, pe Iohannis, sau mai mulți? Dacă ar fi să ne luăm după sondaje, Dragnea nu ar avea ce să caute în cursa electorală, este cotat cu scoruri care, în cel mai fericit caz, ajung la 12%, mult sub cele ale PSD și la jumătate din ale lui Tăriceanu. Sondajul CURS apărut la finele anului trecut arată că Dragnea ar obține rezultate modeste chiar și în Muntenia - 15% și Moldova - 17%, iar în Transilvania nu sare de 5%. IMAS-ul din 7 ianuarie îl dă pe Dragnea cu 5,8% și pe Iohannis cu 35%. Într-o logică politică elementară, PSD ar trebui să nu ia în calcul varianta Dragnea și să-și caute rapid candidat. O astfel de logică a fost însă suspendată de mult.

În linii mari, tot ce s-a întâmplat în justiție anul trecut a pregătit terenul pentru candidatura lui Dragnea. La loc de cinste se află debarcarea lui Kövesi și intrarea în hibernare a DNA și, mai ales, deschiderea porților pentru contestările în anulare și aranjamentele făcute cu completele de cinci judecători - în final, după mai multe încercări nereușite, Dragnea s-a ales cu unul „favorabil“. Sperând că și-a securizat dosarul de la Înalta Curte, având în manșetă asul amnistiei și grațierii, Dragnea s-a așezat deja la linia de start a prezidențialelor", scrie Andreea Pora în Revista 22.

Citește și: Klaus Iohannis UIMEȘTE după discuția cu Jean - Claude Juncker - Șeful statului mizează pe competența Guvernului Dăncilă .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.