Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andreea Pora intră la rupere și denunță aberația propagandei cu statul paralel: 'Absolut toți actorii și răspândacii au fost sau sunt parte a acestuia'

andreea pora

Jurnalista Andreea Pora menționează într-un editorial, publicat în Revista 22, instituțiile de media în care a fost promovată ideea „statului paralel”, explicând că cei care au promovat ideea au făcut parte din acest sistem.

„Să vedem cum arată ea și ci­ne sunt principalii actori. Despre mij­loacele de comunicare nici nu mai merită să discutăm, sunt ar­hi­cu­nos­cu­te: Antena 3 - Voiculescu, Ro­mâ­nia TV - Ghiță, B1 TV - Oancea, Bobi Pău­nescu (m-am întrebat mereu cum de se lasă târât într-un asemenea demers), Eve­nimentul zilei - An­dronic și o mul­ti­tu­dine de site-uri ră­să­rite din neant, cu pa­tronat prost ascuns.

Casa Regală, informaţii de ULTIMA ORĂ chiar de onomastica Regelui Mihai: 'A fost împărtăşit...'

Se observă lesne că în ultimele luni cam­pa­nia s-a concentrat ob­sesiv pe o direcție cla­ră: „statul paralel“, cu excrescențele lui - „binomul“ și „sistemul“. Se re­petă obsesiv că „statul paralel“, for­mat din instituțiile de forță - DNASRI, judecători șantajabili, președinte -, sub pretinsa luptă anticorupție, exe­cută la foc automat PSD-ALDE și în special pe liderii coaliției, pentru a răs­turna rezultatul alegerilor și a-și asigura puterea absolută. Consecința: PSD este împiedicat să-și pună în apli­care programul de guvernare, po­liticienii sunt hărțuiți și băgați ne­vinovați la închisoare pe baza unor do­sare fabricate. Cam așa arată pro­paganda în linii generale. Desigur, în spatele statului paralel se află forțe ocul­te, gen Soros, sau conspirații pla­ne­tare încă neidentificate. (...)

Aberația propagandei cu zisul „stat paralel“ este că absolut toți actorii și răspândacii ei au fost sau sunt parte a acestuia. Au avut legături trainice cu instituțiile de forță, în special cu SRI, ba chiar au deținut funcții im­portante, sau au fost „surse al­ter­na­tive“ de informații, stăteau la „şpri­țuri“ cu șefii serviciilor secrete și se vi­zitau în familie. Cea lărgită, de­si­gur. În fapt, ei sunt „sistemul ticăl­oșit“, care, în disperare de cauză, inventează „statul paralel“.

Dar nici această campanie nu are suc­cesul scontat, ca dovadă protestele de duminică. Probabil e doar în­ce­putul acelei mobilizări civice, care poa­te face ca statul paralel să se in­tersecteze cu realitatea într-un punct fix: pușcăria.”, scrie Andreea Pora.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.