Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Baciu se delimitează de Vlad Voiculescu în scandalul raportărilor greșite: 'Nu pot să-mi dau seama cum ar putea să fie fezabile'

www.facebook.com
andrei baciu

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a reclamat, din nou, raportarea greşită a deceselor de coronavirus, dând exemple Spitalul Colentina şi Spitalul ROL 2 din curtea Institutului Ana Aslan. Pe de altă parte, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, susține că nu înțelege cum ar putea să se întâmple așa ceva.

„Nu pot să-mi dau seama cum ar putea să fie aceste lucruri fezabile (n.r.: număr de morți Covid-19 greșit raportat), dar foarte bine: să vină o comisie și să analizeze. Nu știu să vă spun în cât timp această comisie ar putea oferi un rezultat, o concluzie. Trebuie să proceseze toate datee.

Important este ca tot tot acest grup de lucru să vină cu o analiză serioasă, fără dubii, astfel încât lucrurile să fie clare pentru absolut oricine. E important să depășim și această etapă și să mergem înainte pentru că nu s-a terminat această situație neplăcută. Vedem un număr mare de cazuri. Sigur, trendul a început să scadă...”, a spus Andrei Baciu, la postul Digi24.

Întrebat dacă scandalul raportărilor deceselor aduce o notă negativă asupra gestionării pandemiei, Andrei Baciu a răspuns:

„Aduce asupra percepției în general. Nu face lucrurile mai ușoare o percepție care este afectată de diverse dubii sau informații care ar putea să fie înșelătoare. Pe de altă parte riscul cel mai mare ar fi o scădere a interesului pentru vaccinare”, a conchis Andrei Baciu, la postul Digi24.

Ministerul Apărării a transmis că toate decesele au fost centralizate şi raportate în conformitate cu prevederile legale în vigoare (mai multe aici). De asemenea, și Spitalul Colentina se delimitează de declarațiile fostului ministru, susținând că raportările au fost corecte (mai multe aici).

"Toate aceste baze de date sunt gestionate, desenate, arhitectura sistemului, platforma în sine este gestionată de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Date care nu pot fi modificate. A spus-o de curând şi STS într-un comunicat oficial. Inclusiv la nivelul platformei de vaccinare putem să vedem că nu a existat niciun fel de breşă de securitate şi nu poate oricine să intre şi să facă ce doreşte pe acea platformă. Standardul de calitate pe toate aceste platforme gestionate de către STS este cel mai înalt. (...) Mie îmi este dificil şi teoretic să vă spun cum în această platformă cineva ar putea să facă aceste chestiuni. Nu pot să îmi dau seama cum tehnic ar putea să fie aceste lucruri fezabile, dar foarte bine să vină o comisie şi să analizeze", a arătat secretarul de stat.

Citește și: VIDEO Vlad Voiculescu TOARNĂ gaz pe foc: Colentina și ROL 2, printre spitalele unde s-au raportat GREȘIT decesele de coronavirus .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.