Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Baciu, interviu în Politico: `succesul campaniei de vaccinare` din România se datorează unui `efort de echipă`

Facebook
Andrei Baciu

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a acordat un interviu publicației americane Politico, în care a vorbit despre succesul campaniei de vaccinare din România.

Gestionarea campaniei de vaccinare nu a fost o sarcină ușoară în ultimele luni, având în vedere că, în plină criză sanitară, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și secretarul de stat Andreea Moldovan au fost demiși de prim-ministrul Florin Cîțu. Andrei Baciu a explicat că aceasta decizie s-a datorat faptului că anumite informații nu au fost comunicate la timp în perioada pandemiei.

Baciu a adăugat că, în ciuda schimbărilor de pe scena politică, răspunsul autorităților la această pandemie a fost „un efort de echipă”, în care mai multe instituții, printre care și Institutul Național de Sănătate Publică, s-au implicat și au lucrat împreună pentru a gestiona cât mai bine situația. Până acum, campania de vaccinare a fost un succes, România depășind pragul de 3 milioane de oameni vaccinați.

În ceea ce privește segmentul românilor reticenți la vaccin, Andrei Baciu afirmă că aceștia se împart în două categorii: cei pragmatici, care se vor vaccina doar dacă au acces facil la vaccin, și cei care sunt din start împotriva vaccinării.

Andrei Baciu a mai declarat că, în prezent, autoritățile se concentrează pe „facilitarea accesului la centrele de vaccinare” și pe acoperirea zonelor rurale, prin organizarea unor acțiuni precum maratoanele de vaccinare sau prin crearea unor centre de vaccinare de tip drive-thru. Acesta a mai adăugat, referitor la grupul celor care refuză vaccinul, că ei reprezintă o minoritate și că România nu are un procent mare de populație care să nu creadă în eficiența vaccinului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.