Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Caramitru a anunțat NOUA strategie: 'Trebuie să fim o mișcare și pentru zidari, chelneri, șoferi, sudori, casieri, muncitori'

digi24.ro
andrei caramitru

Consilierul președintelui USR, Andrei Caramitru, a anunțat noua strategie pe care trebuie să o abordeze cei care vor să învingă PSD în următoarele alegeri. El a făcut mai multe calcule și a concluzionat că un mesaj important trebuie orientat spre cei care „muncesc cinstit și s-au săturat de hoție”, nu doar spre elita României - profesori universitari și 'creativi' care dezbat filozofie -.

Citește și:Astăzi este Sfântul Gheorghe: Biserica Ortodoxă Română explică de ce NU îl sărbătorim, anul acesta, pe 23 aprilie

„Ma îngrozește “puritanismul” multor influenceri de pe Facebook, a câtorva universitari, a unor oameni de cultură și a câtorva policieni aspiranti. Pentru ca ne condamna sa rămânem cu PSD-ul la putere. Un discurs elitist progresist clasic - care funcționează poate in cafenelele studențești din Amsterdam sau San Francisco - este cel mai mare cadou pe care îl putem face lui Dragnea. Un discurs al unor oameni care se iau prea in serios (intoleranta lor fata de alții nu ii face simpatici).

Să vă explic de ce:

- Doar 15% din români au studii superioare (10% lucrează in privat - restul sunt pensionari sau bugetari). Cei care sunt educați, activi și lucrează in privat aduc doar 7-8% din totalul voturilor (pentru ca votează mai putin decât ceilalți) - și mai sunt și împărțiți in nu știu câte tendințe ideologice

- 4-5 milioane de oameni din privat au terminat cel mult liceul, lucrează in special in firme mici pe salariul minim de 1279 RON și - poate - niște bani in plic (ajung undeva spre 1500-1700 RON net). Vorbim de un segment electoral de vreo 6-7 milioane (inclusiv familia lor cu drept de vot).

- Avem vreo 5.5 milioane de pensionari, care au o pensie medie de 1200 RON pe lună. Cel putin 2.5 milioane trăiesc cu mai putin de 1000 RON pe lună.

Un program și discurs elitist pentru cei educați din urban nu aduc decât o parte din cei 8%. Un club frumos in care membrii se simt bine între ei, dar care nu contează in vreun fel in arhitectura electorală.

Ca sa creștem spre 30% - majoritatea votanților nostri trebuie sa fie din celelalte categorii - la fel de respectabile. Sa ii reprezentam pe ei și mai mult chiar decât ii reprezentam pe cei “privilegiati”. Sa le vorbim lor in special. Asta este cheia. Trebuie să fim o mișcare și pentru zidari, chelneri, șoferi, sudori, casieri, muncitori etc. O mișcare pentru toți cei care muncesc cinstit și s-au saturat de hoție. Cu soluții practice la probleme practice, fără ideologii găunoase și populism.

Programul nostru economic este exact in directia asta (de exemplu - eliminam taxele pe muncă pana la salariul mimim ca sa creștem veniturile nete ale tuturor, dar in special ale celor cu salarii mici; ajutam IMM-urile). Trebuie sa propunem ceva la fel de concret si pentru cei cu pensii mici.

Este însă esențial sa începem sa comunicam mult mai bine, sa comunicam “altfel” - mai direct și mai clar, chiar mai dur - spunând adevarul. Nu doar pe întelesul profesorilor universitari și “creativilor” care dezbat filozofie din cărți la un prosecco, înainte de o noapte la Control sau in Vama Veche. Ca altfel ne trezim, după o seara de discuții profunde și distracție între noi, ca iar a câștigat PSD-ul alegerile”, a susținut Andrei Caramitru în mesajul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.