Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Caramitru, atac fără precedent la Nicușor Dan: 'Toți cei care îl cunosc știu că e legionar pur și dur'

F. P.
andrei caramitru

Andrei Caramitru, fost susținător al lui Nicușor Dan și fost consilier al lui Dan Barna când acesta era președintele USR, lansează un atac extrem de dur la adresa primarului general al Capitalei, pe care îl acuză că ar avea simpatii legionare. Nemulțumit de felul în care se desfășoară lucrurile în București, Andrei Caramitru a devenit în ultima perioadă un contestatar al primarului Nicușor Dan. Potrivit lui Caramitru, Nicușor Dan are un anturaj format din adepți ai legionarismului și a luat de-a lungul timpului o serie de decizii care confirmă înclinațiile sale ideologice.

„Legături si decizii periculoase. Nicușor si legionarismul.

1) Florin Colceag

- a fost antrenorul la lotul de matematica si al lui Nicusor , e faimosul “antrenorul de genii”. Eu, fiind la sava si aproape din aceiași generație cu Nicusor, cunosc pe mulți care au fost in lotul de olimpici sub Colceag. Era ca o secta, aia îl venerau toti, era guru al lor.

- Colceag l-a susținut masiv pe Nicusor la primărie

- problema e ca Colceag e legionar pur si dur, membru in AUR, candidat la parlament din partea AUR. ii îndoctrina cu idei legionare deja in anii 80 si 90 pe cei din lotul de matematica (am aflat asta direct de la unii care au trecut pe acolo).

2) soțul lui Clotilde - cel mai bun prieten pana curând cu Nicusor. S-au cunoscut la lotul de matematica amândoi sub Colceag. Soțul lui Clotilde este legionar dur si asumat, a fost dat afara din USR din cauza asta

3) Matei Paun

- finanțatorul lui Nicusor si al USB/USR la inceputuri, șeful de campanie in prima încercare a lui Nicusor la primărie si la prima campanie parlamentara a USR

- Paun e cunoscut pro-Putinist, publica din 2014/15 pe Facebook ode lui Putin si cerea de atunci atac asupra Ucrainei si Ucraina sa fie rupta in doua

- si-a făcut banii lucrând direct pentru Lukasheka in Belarus.

4) Antonio Andrusac

- membru fondator USB / USR împreuna cu Nicusor. Sef la sector 4 pentru USR, a fost votat de filiala aia (controlata de Nicusor atunci) sa fie candidat la primăria sector 4 (decizie invalidata de biroul national al USR)

- cunoscut cu simpatii si declarații legionare. s-a mutat la AUR, acum e parlamentar AUR. S-a remarcat in parlament cu violențe, e unul din oamenii cei mai duri din AUR acum

5) Andrusac nu e singurul. Raluca Amariei, fost vicepreşedinte la nivel naţional şi fostul lider al filialei judeţene Sibiu a USR, şi Dan Rădulescu, fost deputat USR, membru fondator şi preşedinte al filialei judeţene Prahova, oameni ai lui Nicusor co-fondatori împreuna cu el ai USR - s-au mutat la AUR in 2020. Conoscuti ca fiind ultra-conservatori cu simpatii legionare.

6) Decizii cu iz legionar ale lui Nicusor

- isi da demisia din USR, din pozitia de sef, pentru ca USR a decis sa nu sustina referendumul CPF (ăla susținut de Putin si de Dragnea).

- blochează marșul Pride in Bucuresti (l/a deblocat după enorm de mult scandal)

- a refuzat sa se vaccineze, a fost cu circ atunci, dacă nu mai țineți minte…

- blocheaza de ani de zile proiectul muzeului Holocaustului. Presa din Israel îl acuza direct si repetat de anti-semitism, Nicusor nu cedează însă își asuma blocarea completă. E in conflict deschis cu statul Israel pentru asta.

- blochează montarea statuii lui Ronald Reagan (finanțată din bani privati, e gata) - in piata cu acelasi nume (in cIuda presiunilor de la SUA si PNL).

In plus - a fost unul din liderii mișcării contra gazelor de șist la noi, mișcare susținută si finanțată masiv de Rusia.

Acuma. Toti care îl cunosc de mult timp si personal știu ca Nicusor e de fapt legionar pur si dur. Toată ideologia lui e de fapt legionara, anti-modernism, hiper conservatoare. aproape toti prietenii lui de o viața sunt simpatizanți legionari, putinisti, tot tacâmul. Asta e cercul lui social.

Dar ma rog. Sigur ca o sa râdeți la ce e scris mai sus, nu vreti sa credeți. Sa fiți sănătoși, continuați sa trăiți intr-o iluzie. Va urez mult succes”, scrie Andrei Caramitru pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.