Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Metehău, vicepreședinte ALDE Sector 2: Este necesară descentralizarea deciziei la nivel local!

Andrei Metehau

‘’Nu mai este necesară o nouă stare de alertă la nivel național, România nu poate fi ținută prizonieră la infinit. Riscăm să ne prăbușim economic iremediabil, riscăm să irităm populația informată, care observă cum alte state europene mai încercate de pandemia de coronavirus decât noi, au trecut la stadii de relaxare aproape totală, consideră Andrei Metehău, vicepreședinte ALDE Sector 2.

Pentru a putea debloca economic România este necesară descentralizarea deciziei la nivel local, prin implicarea comitetelor județene pentru situații de urgență. Acestea, cu acordul ministrului afacerilor interne, pot declara starea de alertă la nivelul uneia sau mai multor localități din județ, ori la nivelul întregului județ, punctual, acolo unde există focare COVID-19. Marea temere a guvernului Orban față de varianta descentralizării deciziilor legate de criza de coronavirus este pierderea controlului asupra măsurilor cu iz politic electoral, a achizițiilor publice, a numirilor managerilor de spitale, toate stabilite la București. Descentralizarea ar îngreuna satisfacerea propriilor clienți politici, ar duce la gestionarea firească a resurselor proprii de către fiecare administrație locală, în funcție de nevoile reale.

Guvernul PNL justifică nevoia menținerii restricțiilor, prin măsuri precum purtarea măștii în locuri închise, care chipurile nu va mai putea fi obligatorie în cazul neinstituirii stării de alertă pe tot teritoriul României. Este o temă falsă, o fumigenă, românii sunt cetățeni de bună credință, pot respecta aceste măsuri și dacă ele sunt doar recomandări, reguli interne stabilite de instituții, comercianți, etc. Cei care nu respectă regulile bunului simț, nu vor ține cont de îngrădiri stabilite prin obligativitatea legii după trei luni de interdicții de acest tip’’, ne-a declarat Andrei Metehău, vicepreședinte ALDE Sector 2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.