Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Muraru, viitorul ambasador al României în SUA: 'Până la finalul mandatului preşedintelui Iohannis românii vor călători în SUA fără viză'

Andrei Muraru

Andrei Muraru, propus ambasador al României în Statele Unite ale Americii, a declarat că are încredere că, până la finalul mandatului preşedintelui Klaus Iohannis, ţara noastră va fi inclusă în programul Visa Waiver, anunță Agerpres.

El a fost audiat miercuri în comisiile reunite de specialitate din Parlament şi a primit aviz favorabil.

"Am vorbit despre necesitatea de a avea mai multe investiţii americane în România, o chestiune pe care o considerăm vitală. Apoi am vorbit despre apropierea comunităţii româneşti de peste ocean în acest efort de a promova şi a apăra mai bine interesele României în Statele Unite şi, nu în ultimul rând, despre eforturile pe care le vom face în mod cât se poate de determinat şi de hotărât pentru admiterea României în programul Visa Waiver, astfel încât sunt încrezător că, până la finalul mandatului preşedintelui Iohannis, românii vor putea călători în Statele Unite ale Americii fără viză", a spus Muraru, după audiere.

Potrivit acestuia, un obiectiv "major" în perioada următoare este ridicarea profilului Parteneriatului Strategic România - SUA.

"Statele Unite ale Americii sunt principalul nostru partener strategic şi unul dintre pilonii politicii noastre externe şi de securitate, alături de apartenenţa la Uniunea Europeană şi la NATO. Sunt profund angajat, atât personal, cât şi în numele României, pentru a creşte, pentru a aprofunda acest Parteneriat strategic. Am vorbit, de asemenea, despre lista de priorităţi cu care plec în acest mandat şi anume, în primul rând, creşterea prezenţei militare americane în România, o solicitare pe care o adresăm administraţiei de la Washington şi nu doar suplimentarea acestei prezenţe, ci şi încurajarea şi sprijinirea României pentru implementarea obiectivelor legate de prezenţa înaintată a NATO pe Flancul estic", a detaliat Andrei Muraru.

El ocupă, din 2014, funcţia de consilier prezidenţial, şef al Departamentului Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.