Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Muraru: Republica Moldova este un punct de interes special pentru Statele Unite și România

Andrei Muraru

Fostul ambasador al Statelor Unite la Chișinău, Dereck J. Hogan, numit de curând în conducerea Departamentului de Stat, a avut o întrevedere cu Andrei Muraru, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Statele Unite ale Americii.

Muraru i-a urat succes lui Hogan în noua poziție. Cei doi au discutat despre modul în care Parteneriatul Strategic româno-american va putea fi pe viitor amplificat pe diferite dimensiuni și au ajuns la concluzia că Republica Moldova rămâne un punct de interes special pentru Statele Unite, conform deschide.md

„L-am întâlnit pe fostul Ambasador al SUA în Republica Moldova (2018-2021), Dereck Hogan, care a preluat recent funcţia de Asistent principal adjunct al Secretarului de stat din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Departamentul de Stat. Fiind primul ambasador pe care diplomatul american îl întâlnește în această calitate, i-am urat succes în noua sa poziție, care va permite, cred, o aprofundare a relației cu regiunea noastră. Am discutat cu Dereck Hogan despre modul în care Parteneriatul Strategic româno-american va putea fi pe viitor amplificat pe diferite dimensiuni, respectiv despre cooperarea economică, politică și militară. România rămâne unul dintre cei mai de încredere, stabili şi fermi aliaţi ai Statelor Unite în regiune.

Din schimbul nostru de opinii a reieșit că Republica Moldova rămâne un punct de interes special pentru Statele Unite, fiind de asemenea un punct de interes foarte special și pentru România. Momentul politic din Republica Moldova reprezintă fără doar și poate unul dintre cele mai însemnate evenimente ale acestui an: alegerea în funcția de Președinte a Maiei Sandu și alegerile parlamentare istorice din iulie, câștigate clar de forțele pro-europene cu un program promițător. Eforturile de reformă și transformare instituțională sunt privite cu mult optimism atât de SUA, cât și de România, iar ambii parteneri au promis întregul sprijin în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova”, scrie Muraru pe pagina sa de Facebook.

Andrei Muraru a fost numit în calitate de ambasador al României în Statele Unite ale Americii în luna iulie 2021.

Derek Hogan și-a încheiat mandatul de 3 ani de Ambasador al SUA la Chişinău la fel în luna iulie 2021. Acesta a spus că a fost onorat să reprezinte Statele Unite ale Americii în fața poporului Republicii Moldova și pleacă, știind că „relația noastră este puternică și în creștere”. Noul ambasador al SUA în R. Moldova este diplomatul Kent Doyle Logsdon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.