Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Nicolescu (Dinamo) - Am simţit în ultimele două meciuri de acasă că suporterii sunt al 12-lea jucător

wallpapertip.com
dinamo logo

Administratorul special al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti, Andrei Nicolescu, a declarat, miercuri, că decizia Comisiei de Disciplină din cadrul FRF de a suspenda parţial sancţiunea de a juca patru partide fără spectatori este cea mai bună veste, după ce în ultimele două partide de pe teren propriu s-a simţit absenţa suporterilor, potrivit Agerpres.

"Cred că este cea mai bună veste şi pentru noi şi pentru suporteri, pentru că această decizie trebuie să ne dea măsura faptului că există deschidere, dar şi noi trebuie să respectăm regulile şi să ne bucurăm împreună de evenimentele sportive. Este o decizie pe care am căutat-o prin toate mijloacele pe care le-am avut la momentul ăsta, căutăm inclusiv pe regulament să găsim soluţii prin care să se detalieze mai bine cazurile de acest gen, ca să dăm posibilitatea comisiei să ia măsuri în funcţie de gravitatea faptelor, şi nu aşa generic. Evident, aveam o jurisprudenţă anterioară pe cazuri similare în România pentru suspendarea executării şi am mers şi pe această cale, şi este foarte important că am găsit clemenţă la comisie'', a spus Nicolescu.

''Am simţit în ultimele două meciuri de acasă că suporterii reprezintă al 12-lea jucător. Cred că şi suporterii au trecut prin aceste două meciuri la fel de greu ca şi noi şi au văzut ce diferenţă este între a fi puternici împreună, ca şi o familie, sau a fi separaţi în faţa televizoarelor. Au văzut că jucătorii nu mai au acelaşi imbold, sper ca aceste două meciuri să ne ajute din nou şi să avem atâtea puncte cât ne trebuie. Este o emulaţie pe entuziasm, dar nu cred că din punct de vedere sportiv noi anul acesta am dat suporterului dinamovist foarte multe argumente să vină în număr foarte mare la stadion. Urmează să analizăm dacă vom juca ultimele două meciuri pe Arena Naţională", a declarat Nicolescu.

Oficialul dinamovist a precizat că play-out-ul Superligii creează o tensiune pe care foarte puţini jucători o pot depăşi: "Partea de play-out şi zona retrogradării este absolut specială şi se creează o tensiune pentru că este o zonă de nesiguranţă absolut specială. Cred că sunt foarte puţini jucători care au capacitatea să treacă într-un ritm normal şi la potenţa lor reală prin aceste momente. Este foarte dificil. Acum aş vrea să ne concentrăm pe ceea ce se întâmplă anul acesta, evident că după vom trage linie".

 

Nicolescu a precizat că Dinamo va lua toate măsurile de siguranţă pentru a evita manifestările huliganice, având în vedere că ultima partidă de pe teren propriu va fi cu UTA Arad.

"Vom fi mult mai atenţi la aceste meciuri, am spus deja că vom arăta toleranţă zero pentru orice act de huliganism şi orice manifestare nesportivă. Ne vom lua toate măsurile de protecţie ca să nu mai avem incidente de genul ăsta şi să putem să dovedim că noi, clubul, împreună cu suporterii ne putem bucura de un eveniment sportiv", a mai spus oficialul dinamovist.

Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a suspendat, miercuri, parţial sancţiunile cluburilor Dinamo şi UTA care primiseră iniţial câte patru meciuri fără spectatori şi 100.000 de lei penalitate financiară în urma incidentelor de la meciul direct din etapa a 30-a a Superligii. Comisia de Disciplină nu specifică exact pentru câte etape a redus suspendarea, însă clubul Dinamo a notat, miercuri, pe contul oficial de Facebook faptul că îi aşteaptă pe suporteri la stadion la următorul meci de pe teren propriu.

Dinamo a disputat meciurile cu Petrolul şi Poli Iaşi fără spectatori, permiţând accesul doar copiilor, iar UTA cu FC Botoşani şi FC Hermannstadt. Dinamo va mai juca acasă partidele cu FC Voluntari (etapa a 7-a) şi UTA (etapa a 9-a), iar UTA pe cele Oţelul Galaţi (etapa a 6-a) şi FCU Craiova (etapa a 8-a).

Cluburile Dinamo Bucureşti şi UTA Arad au fost sancţionate drastic, la 27 martie, de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal să dispute fiecare patru meciuri fără spectatori, în urma incidentelor de la meciul direct din etapa a 30-a a Superligii. Totodată, cele două cluburi au fost amendate cu câte 100.000 de lei. Conform acelei decizii, niciuna dintre cele două echipe nu ar mai fi jucat în play-out cu spectatori pe teren propriu.

Partida Dinamo - UTA Arad, scor 1-0, din etapa a 30-a a Superligii, ultima a sezonului regulat, a fost marcată de incidente între suporteri. Startul partidei a fost amânat din cauza materialelor pirotehnice aruncate pe suprafaţa de joc şi a unor bătăi între suporterii dinamovişti şi cei de la UTA Arad, ajutaţi de cei ai echipei de ligă secundă CSA Steaua.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.