Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Pleşu, despre criza politică din România: 'Singura soluţie la care visez este… PSD-ul!'

inquamphotos.com / Octav Ganea
andrei plesu

Andrei Pleşu face o analiză extrem de dură a scenei politice actuale. Într-un articol din Dilema Veche, acesta face un apel către PSD să dea dovadă de onoare. "Nu se poate ca un partid atît de mare să fie ostaticul unei minorităţi de tip Şerban Nicolae, Nicolicea, Codrin Ştefănescu, Carmenuţa, Olguţa, Viorica, Adrian Dobre ş.a", consideră Pleşu.

Citeşte şi: Prima REACŢIE OFICIALĂ după apelul celor 12 state privind modificarea Legilor justiţiei: 'Este dreptul Parlamentului de a legifera'

"Justiţia? N-aş vrea să fiu în pielea magistraţilor. Dacă condamnă, sînt manipulaţi. Dacă achită, sînt manipulaţi. Sînt, de fapt, teritoriul în care statul paralel se luptă cu statul paralel! Care stat paralel? Acela care se răfuieşte cu celelalte state paralele… Mai în glumă, mai în serios, îmi trec prin gînd şi posibile „soluţii“ proletare. Oare „clasa muncitoare“ e chiar fericită? Nu se manifestă decît pe bază de sandvişuri şi transport asigurat? Totul merge bine prin fabrici şi uzine? „Ilegaliştii“ de dinainte de război aveau mai multă imaginaţie: cîte o grevă, cîte un marş de protest, cîte o ofensivă „sindicală“. Să înţelegem că numai „dreapta“ e responsabilă cu amendarea răului public? Vreo „stîngă“ adevărată, gata să dea peste mînă falsei stîngi instalate, stîn-gaci, la putere nu încropim? Cum vedem, situaţiunea e plină de cearcăne! N-o să mă credeţi, dar în aceste condiţii, singura soluţie la care visez este… PSD-ul! Nu se poate ca un partid atît de mare să fie ostaticul unei minorităţi de tip Şerban Nicolae, Nicolicea, Codrin Ştefănescu, Carmenuţa, Olguţa, Viorica, Adrian Dobre ş.a. Mai există, totuşi, şi Chirica, şi Cătălin Ivan, şi – minune! – Ecaterina Andronescu. Şi sînt sigur că mai sînt mulţi alţii! Să facă un efort să existe! Să asume un chip onorabil! Să slujească partidul altfel decît prin temenele sau absenteism. Să nu se lase identificaţi cu o echipă de proşti, infractori, derbedei şi ţoape… Se poate! Uitaţi-vă la dl Péter Eckstein-Kovács! Curajul şi verticalitatea se pot practica pînă şi în formaţiuni politice mult mai „legate“ decît bietul PSD. Hai! Un pic de inteligenţă şi de onoare!", a scris Andrei Pleşu într-un articol din Dilema Veche.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.