Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Pleşu TRANŞEAZĂ scandalul defăimării: 'Una din formele cele mai ACUTE ale defăimării este LINGUŞEALA bleagă și lăcrămoasă...'

Andrei Plesu

Niciun popor nu poate fi defăimat, spune Andrei Pleşu. De ce? Pentru că nu poate fi definit integral doar prin câţiva reprezentanţi care mai fac şi greşeli de exprimare în propria limbă!

Citeşte şi: O analiză DEVASTATOARE scoate la iveală DEZASTRUL de la fonduri europene: 1,8 MILIARDE de euro reprezintă FRAUDE şi cheltuieli neeligibile

"Depinde ce numim defăimare, pentru că una din formele cele mai acute ale defăimării este lingușeala bleagă și lăcrămoasă. Asta este tot o formă de defăimare", a spus Andrei Pleșu la Digi24.

"Există și autodefaimare subînțeleasă. Dacă trimiți să te reprezinte la Bruxelles pe cineva care nu știe nicio limbă, care nici limba lui nu o știe bine și care n-are în spate nicio ispravă, asta e un fel de a-ți da singur palme”, a punctat scriitorul.

Citeşte şi: Mocneşte SCANDALUL, după creşterile salariale din învăţământ: Cu ce SOLICITĂRI ies la rampă studenţii

Pleşu vine însă şi cu o ipoteză neaşteptată: "Dar dacă spui că România a încăput pe mâna unor hoți, unor proști, asta e defăimare? Nu. Este un strigat de ajutor", concluzionează scriitorul.

"Dacă spui: România e un popor de proști, asta e o defăimare. Întâi nu trebuie să spui despre nicio comunitate lucruri generale și 2. nu e adevărat. Niciun popor nu e definibil în sensul asta. Și în România, slavă Domnului, sunt oameni de toate calibrele. Și sunt și foarte mulți oameni deștepți. Asta e o defăimare. Dar dacă spui că România a încăput pe mâna unor hoți, unor proști, asta e defăimare? Nu. Este un strigat de ajutor", a mai explicat Andrei Pleșu.

Citeşte şi:  ALERTĂ - Puigdemont, ÎNCOLŢIT de autorităţile spaniole: Un nou mandat de ARESTARE, trimis şi în Finlanda, după EXECUTAREA celui mai important lider separatist

Liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, a susţinut recent că formaţiunea sa va promova un act normativ în baza căruia vor fi sancţionate persoanele care denigrează imaginea României în exterior. El a declarat într-o emisiune televizată că propunerea "nu va opri libera exprimare", însă va reglementa situaţiile de defăimare a ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.