Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Puigdemont, ÎNCOLŢIT de autorităţile spaniole: Un nou mandat de ARESTARE, trimis şi în Finlanda, după EXECUTAREA celui mai important lider separatist

Carles Puigdemont

Spaniolii continuă asaltul, după ce ieri cinci lideri catalani, printre care se numără candidatul pentru postul de şef al executivului din Catalonia, Jordi Turull, şi fosta preşedintă a parlamentului catalan, Carme Forcadell, au fost plasaţi vineri în arest preventiv de către Curtea Supremă spaniolă.

Citeşte şi: Controversă la incinerarea lui Andrei Gheorghe: Ce DECIZIE a luat familia, după ce BOR a REFUZAT să oficieze slujba

Poliţia finlandeză a anunţat sâmbătă că a primit un mandat internaţional de arestare a fostului lider catalan Carles Puigdemont, care se află într-o vizită în această ţară nordică, transmit DPA şi Reuters, citaţi de AGERPRES.

Într-un scurt comunicat, Biroul finlandez de Investigaţii (NBI) a anunţat că a primit mandatul emis de Madrid şi i l-a înmânat unui procuror finlandez, dar că au fost solicitate informaţii suplimentare din Spania înainte de a se lua o decizie.

Puidgemont, aflat în exil auto-impus în Belgia, a fost invitat de joi în Finlanda pentru întâlniri cu parlamentari şi a ţinut vineri un discurs la Universitatea din Helsinki.

Citeşte şi: Guvernul A APROBAT: Plafon MĂRIT la 35.000 de euro pentru achiziţia autoturismelor 'verzi'. Cine sunt beneficiarii

Una din gazdele sale, parlamentarul finlandez Mikko Karna, a declarat pentru DPA că programul lui Puigdemont s-a încheiat vineri şi că liderul catalan este aşteptat să părăsească Finlanda în cursul zilei de sâmbătă.

Într-un interviu acordat mai devreme postului Catalunya Radio, avocatul lui Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, a declarat că acesta se va prezenta la poliţia finlandeză.

Un judecător al Curţii Supreme spaniole a confirmat vineri trimiterea în judecată a 13 lideri separatişti catalani, printre care şi Carles Puigdemont, pentru 'rebeliune', infracţiune pasibilă de închisoare între 25 şi 30 de ani.

În total, 25 de politicieni separatişti vor fi judecaţi pentru rebeliune, deturnare de fonduri sau nesupunere, a precizat judecătorul. Cinci dintre ei au fost arestaţi vineri, printre care şi candidatul pentru postul de şef al executivului din Catalonia, Jordi Turull.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.