Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Spînu reacționează la declarațiile Gazpromului

Andrei Spînu
Andrei Spînu

Informațiile cu privire la organizarea auditului datoriilor la „Moldovagaz” au fost aduse la cunoștință acționarului majoritar SAP „Gazpom”.

Însă acesta, contrar înțelegerilor, a convocat unilateral o ședință a Consiliului de Observatori pentru aprobarea documentației de organizare a auditului. O spune vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, în contextul în care concernul rusesc a acuzat autoritățile de la Chișinău de abordare unilaterală, menționând că Consiliul ar putea să nu aprobe rezultatele auditului, transmite presa din Republica Moldova.

„Partea moldovenească înseamnă acționarul minoritar Republica Moldova. Așa am discutat la Sankt Petersburg și așa este menționat în punctului 5 din Protocolul negocierilor semnat de către părți în ziua de 29.10.2021 privind organizarea auditului independent al datoriilor SA Moldovagaz față de SAP Gazpom şi SRL Factoring-Finance. Respectiv, în baza Legii 1134/1997 privind societățile pe acțiuni, Guvernul Republicii Moldova a aprobat hotărârea Guvernului din 29 decembrie 2021 privind efectuarea auditului independent al datoriilor. Agenția Proprietății Publice a fost împuternicită să efectueze procedurile necesare de selectare și organizare a procesului”, precizează Andrei Spînu. Potrivit lui, despre toate astea, acționarul majoritar a fost informat.

Vicepremierul a mai spus că va continua discuțiile cu „Gazpom” pentru a depăși orice neînțelegere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.