Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andres Manuel Lopez Obrador câştigă alegerile prezidenţiale din Mexic (sondaje)

St. Lucia Times
mexic alegeri

Sondajele la ieşirea de la vot îl indicau luni drept câştigător al alegerilor prezidenţiale din Mexic pe candidatul de stânga Andres Manuel Luis Obrador, informează Reuters şi DPA, potrivit Agerpres. Estimările firmei de specialitate Parametria îl creditează pe liderul opoziţiei cu 53-57% din voturi, iar Consulta Mitofsky, pentru postul Televisa, cu 43-49%, cu peste 20 de procente înaintea următorilor doi clasaţi.

Lopez Obrador, în vârstă de 64 de ani, ar urma să fie primul şef de stat din Mexic cu orientare de stânga din ultimele decenii. El a promis în campania electorală că va reduce dependenţa economică a ţării de Statele Unite. 

Confirmarea rezultatelor ar însemna o înfrângere răsunătoare pentru Partidul Revoluţionar Instituţional al actualului preşedinte, Enrique Pena Nieto, care a condus Mexicul timp de 77 de ani din ultimii 89, apreciază Reuters. Candidatul formaţiunii de guvernământ, Jose Antonio Meade, a recunoscut deja că votul nu i-a fost favorabil şi a afirmat că Lopez Obrador va avea răspunderea formării următorului executiv. Potrivit sondajelor, Meade - cu 18-26% - nu a fost nici măcar al doilea în preferinţele electoratului, fiind întrecut şi de centristul Ricardo Anaya, care a obţinut 23-27% din voturi.

Citește și: Participare masivă la vot la alegerile marcate de asasinate politice din Mexic

Rezultatele preliminare conform unei numărători rapide a voturilor urmează să fie anunţate la miezul nopţii, după ora locală (04.00 GMT). Marja de eroare a acestei estimări este de 0,5 procente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.