Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andy Murray a fost nominalizat la premiul ATP acordat pentru cea mai importantă revenire a anului

Andy Murray a avut un an 2021 foarte interesant, în care a fost nevoit să joace în turne challenger, pentru a ajunge apoi să fie aproape de a învinge în mod regulat jucători din top 10. Britanicul a revenit după o perioadă lungă de absență cauzată de o accidentare și o intervenție chirurgicală, relatează Mediafax.

Jucătorul britanic a a început anul 2021 cu stângul, după ce pandemia de COVID 19 l-a împiedicat să călătorească în Australia, pentru turneul de Grand Slam. Anul său a început efectiv în februarie, la challengerul de la Biella, unde Murray a jucat câteva meciuri, însă tenisul său nu a fost convingător.

După aceea, a continuat să joace atât în turnee challenger, cât și în cele din circuitul ATP, încercând să-și riice calitatea tenisului.

Murray a reușit să evolueze pe parcursul anului și a câștigat câteva meciuri acasă, în Marea Britanie, în timpul sezonului de iarbă. Pe măsură ce turneele s-au îndreptat din nou spre terenurile de hard, Murray a început să își regăsească parțial nivelul de joc care l-a consacrat, fiind proape de a-l învinge pe Stefanos Tsitsipas, la US Open, continuând să joace bine în circuitele indoor.

Acest lucru i-a dat încrederea necesară pentru a continua să muncească și mulți specialiști se așteaptă ca Murray să fie un jucător foarte competitiv în 2022.

Cât de departe poate ajunge rămâne de văzut, dar Murray crede că top 20 este un obiectiv posibil. Toată această muncă grea din sezonul 2021 i-a adus o nominalizare pentru premiul "Comeback player of the year", adică jucătorul cu cea mai importantă revenire a sezonului, care se acordă jucătorului care a depășit o accidentare gravă pentru a se restabili ca unul dintre cei mai buni jucători din circuitul ATP.

Alături de el au mai fost nominalizați alți trei jucători: Sock, Kokkinakis și McDonald, Murray având însă cele mai mari șanse la câștigarea unui premiu votat exclusiv de jucători.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.