Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andy Murray, debut cu victorie la Queen's

Jucătorul britanic de tenis Andy Murray (124 ATP), fost număr unu mondial, s-a calificat marţi în optimile de finală ale turneului ATP pe iarbă de la Queen's Club (Londra), dotat cu premii totale de 1.290.135 euro, după ce a trecut în două seturi, 6-3, 6-2, de francezul Benoit Paire (46 ATP), notează Agerpres.

Murray, beneficiarul unui wild card, s-a impus mai uşor decât se aştepta, după doar o oră de joc, şi va evolua în runda următoare contra principalului favorit, italianul Matteo Berrettini (9 ATP).

Aşa cum se ştie, Murray s-a retras, la începutul lunii, de la turneul pe iarbă programat între 5-13 iunie la Nottingham (Anglia), de categoria ATP Challenger, nefiind încă pregătit să revină în competiţie. Triplul campion de Mare Şlem, Murray a ajuns pe locul 124 în clasamentul ATP, după o lungă perioadă în care s-a luptat cu probleme de sănătate, fiind supus unor intervenţii chirurgicale la şold.

Scoţianul a avut ultima sa apariţie în circuitul profesionist la turneul de la Rotterdam (Olanda) unde a fost învins de rusul Andrei Rublev, la începutul lunii martie, înainte de a se retrage de la Miami Open, în cursul aceleiaşi luni, în urma unei accidentări.

În vârstă de 34 ani, Andy Murray a dorit iniţial să obţină un wildcard pentru turneul de la Roland Garros, dar ulterior a decis să sară peste sezonul pe zgură, pentru a se concentra pe revenirea sa în competiţiile pe iarbă, în vederea participării la turneul de Mare Şlem de la Wimbledon, pe care l-a câştigat de două ori în cariera sa (2013, 2016).

Turneul de la Queen's Club, premergător celui de la Wimbledon a debutat pe 14 iunie, în timp ce Grand Slam-ul britanic pe iarbă, anulat anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus, va avea loc între 28 iunie şi 11 iulie.

Alte rezultate de marţi:
Matteo Berrettini (Italia/N.1) - Stefano Travaglia (Italia) 7-6 (7/5), 7-6 (7/4)
Daniel Evans (Marea Britanie/N.6) - Alexei Popyrin (Australia) 6-4, 6-4
Alex De Minaur (Australia/N.4) - Laslo Djere (Serbia) 3-6, 6-3, 6-4
Aleksandr Bublik (Kazahstan) - Jeremy Chardy (Franţa) 6-4, 3-6, 6-3
Frances Tiafoe (SUA) - Aljaz Bedene (Slovenia) 4-6, 6-3, 6-4.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.