Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angélique Kidjo a câștigat premiul internațional pentru muzică Polar

Angelique Kidjo

Cântăreaţa franco-benineză Angélique Kidjo a câştigat, marţi, premiul internaţional pentru muzică Polar, alături de fondatorul britanic al Island Records Chris Blackwell şi de compozitorul estonian Arvo Pärt.

Născută în 1960 cu o lună înainte de independenţa Beninului (pe atunci Dahomey), ea cântă de mai bine de 30 de ani în limbile paterne şi materne, fon şi yoruba, precum şi în franceză şi engleză, conform News.ro.

„Angélique Kidjo este o sursă de inspiraţie. Ea este una dintre cele mai bune compozitoare din muzica internaţională”, a salutat juriul suedez într-un comunicat de presă.

Supranumită „diva africană” de revista Time, ea a câştigat deja cinci premii Grammy, cele mai mari premii din muzica americană.

Britanicul Chris Blackwell, în vârstă de 85 de ani, a creat compania de discuri Island Records în 1959, care a devenit legendară după ce i-a găzduit pe Bob Marley, Cat Stevens, Roxy Music şi U2.

Arvo Pà¤rt, descris la 87 de ani drept „cel mai interpretat compozitor în viaţă din lume” de către juriu, a fost premiat pentru invenţia sa în anii 1970 a „tintinnabuli”, o tehnică de scriere muzicală.

Fondat în 1989 de fostul manager ABBA Stig Anderson, Polar Music Prize i-a revenit anul trecut lui Iggy Pop şi compozitoarei Diane Warren.

Premiile, precum şi o sumă de 600.000 de coroane (aproximativ 53.600 de euro), vor fi prezentate câştigătorilor la Stockholm pe 23 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.