Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angajații de la Electrolux Satu Mare, care sunt de cinci săptămâni în grevă, au respins oferta conducerii de majorare a salariilor

respins

Angajații de la Electrolux Satu Mare, care sunt de cinci săptămâni în grevă, au respins oferta conducerii de majorare a salariilor, iar un lider de sindicat protestează cu cătușe pe mâini, gest despre care spune că simbolizează lipsa dialogului, transmite Mediafax.

Liderul Sindicatului Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle, a declarat, miercuri,  că angajații de la Electrolux preferă să li se pună cătușe și să meargă în pușcărie, unde primesc de mâncare și nu trebuie să plătească nicio factură.

„Salariații de la Electrolux au respins, miercuri, oferta salarială a conducerii fabricii astfel că greva va continua. Eu mi-am pus o pereche de cătușe, luate pe semnătură de la poliție, gest care simbolizează faptul că s-au pus cătușe pe Legea Dialogului Social în România și pe dialogul între sindicatul de la Electrolux și conducerea fabricii din Satu Mare. Ne-am întâlnit de nenumărate ori și ei nu cedează deloc, iar oamenii au spus că nici ei nu cedează, mai bine mor de foame în fața fabricii Electrolux. Dacă asta dorește o companie multinațională cu profituri incredibile, dacă asta merită angajații din Satu Mare care lucrează de le sar capacele, atunci să ne pună cătușe, să ne bage în pușcărie și să ne dea acolo de mâncare, că nu trebuie să plătim nicio factură”, a spus Dârle.

Citește și: Incendiu de amploare la Neamt: 13 hectare au fost cuprinse de flăcări

Potrivit acestuia, două persoane care protestau au avut nevoie de îngrijiri medicale din partea unui echipaj de la Ambulanță.

„Din partea actualei conduceri a Electrolux nu mai avem nicio speranță de negociere”, a mai spus liderul Sindicatului Cartel Alfa Satu Mare.

Marți, reprezentanții Electrolux Satu Mare au anunțat că sunt deschiși dialogului cu sindicaliștii pentru a se ajunge la un acord final, precizând că mențin aceeași ofertă financiară pentru angajați: o creștere a salariului de bază, mai mare decât rata inflației din România, bonus de prezență și asigurare medicală privată.

Angajați de la firma Electrolux din Satu Mare sunt în grevă generală de aproape cinci săptămâni, cerând majorarea salariilor cu 2 lei pe oră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.