Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angajament nerespectat: Unele state membre ale OPEC+ nu au reuşit să crească livrările de petrol

OPEC
OPEC

OPEC+ nu a mărit livrările de petrol din septembrie în conformitate cu angajamentele asumate, unele state membre având probleme de producţie, transmite Reuters.

Statele OPEC şi aliaţii lor, între care şi Rusia, s-au angajat că mărească lunar livrările cu 400.000 de barili pe zi, până la începutul anului viitor, pentru eliminarea treptată a restricţiilor introduse în perioada în care cererea era afectată de pandemia de coronavirus.

Investiţiile insuficiente şi problemele de întreţinere a instalaţiilor au împiedicat eforturile Angolei şi Nigeriei de a mări producţia, iar problema va continua probabil să afecteze producătorii din Africa de Vest în viitorul apropiat.

Săptămâna trecută, Arabia Saudită, liderul de facto al OPEC, a apărat politica de creştere treptată a producţiei a OPEC+, în pofida apelurilor din partea consumatorilor importanţi, precum Statele Unite, de a adăuga mai mulţi barili pe măsură ce preţurile petrolului cresc.

Întrebat despre apelurile ca OPEC + să crească mai mult producţia, ministrul saudit al Energiei, prinţul Abdulaziz bin Salman a spus: "Le tot spun oamenilor că creştem producţia".

Preţul la petrolul Brent a fost tranzacţionat luni aproape 86 de dolari pe baril, o valoare maximă a ultimilor trei ani, susţinut de cererea puternică.

Potrivit raportului lunar al Agenţiei Internaţionale pentru Energie, publicat săptămâna trecută, capacitatea de rezervă a OPEC + ar putea scădea sub 4 milioane bpd până în trimestrul patru al anului 2022, de la 9 milioane bpd în primul trimestru al anului 2021.

Capacitatea de rezervă va fi concentrată în producătorii Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Irak şi Kuweit, consideră AIE.

Reprezentanţii ţărilor membre ale OPEC + se întrunesc pe 4 noiembrie pentru a stabili politica aferentă lunii decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.