Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angajat de la Spitalul din Focșani, amendat de DSP în urma imaginilor cu gândacii de la Pediatrie

gandaci spital

Un angajat al Spitalului Județean de Urgență din Focșani a fost amendat de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea cu 2.000 de lei în urma scandalului care a izbucnit după apariția pe Facebook a unei fotografii cu gândaci în secția de Pediatrie, anunță MEDIAFAX.

Neregulile descoperite de inspectorii DSP Vrancea au legătură cu modul în care a fost realizată dezinsecția și cu produsele și dispozitivele utilizate în timpul procedurii.

Citește și: Traian Băsescu șterge pe jos cu Orban: ‘Măi, Ludovicus al II-lea Anticipatus’

„În urma informațiilor apărute referitoare la prezența vectorilor (gândaci) în secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” Focșani, instituția noastră s-a autosesizat în data de 10.02.2020 și a dispus efectuarea controlului la nivelul unității sanitare în vederea verificării celor sesizate. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că la nivelul secției de Pediatrie s-a efectuat operațiunea de dezinsecție în data de 04.02.2020, în condiții de necesitate, la solicitarea asistentei șef a secției, ca urmare a prezenței vectorilor. Dezinsecția s-a realizat utilizând un dispozitiv care prezintă acțiune mecanică asupra insectelor târâtoare. Pentru acest dispozitiv nu au fost disponibile în cadrul controlului documente de conformitate și o etichetă în limba română”, anunță, marți, DSP Vrancea.

De asemenea, pentru dezinsecție a fost utilizat și un produs biocid avizat de Ministerul Sănătății, dar care nu prevede ca și categorie de utilizatori unitățile sanitare, acestea făcând parte din categoria utilizatori profesionali.

„Personalul medical din cadrul SPIAAM a utilizat acest produs dată fiind metoda de aplicare prin picurare și nu prin pulverizare, care ar fi presupus eliberarea saloanelor, fapt greu de realizat, dat fiind gradul mare de ocupare al saloanelor în această perioadă de răspândire a virozelor respiratorii”, au mai spus reprezentanții DSP.

Citește și: Isărescu despre repatrierea rezervei de aur: ‘vom respecta legea, așa cum a votat Parlamentul’

Angajatul spitalului care s-a ocupat de această activitate a fost amendat cu 2.000 de lei, iar la nivelul spitalului vor fi impuse o serie de reguli, printre care sunt renunțarea la dispozitivele de tip capcană pentru gândaci și efectuarea unei noi dezinsecții.

O fotografie cu gândaci în secția de Pediatrie a Spitalului Județean din Focșani a fost postată, duminică, pe Facebook de o pacientă. Reprezentanții unității medicale au spus că gândacii nu umblă prin saloane, dar că insecte mai apar pentru că „pacienții țin mîncarea în sertare”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.