Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO le-a interzis angajaților să folosească TikTok pe dispozitivele de serviciu

rollingstone.com
TikTok

NATO a interzis oficial angajaților să descarce aplicația de social media TikTok pe dispozitivele lor furnizate de NATO, invocând preocupări de securitate, potrivit a doi oficiali NATO familiarizați cu problema, scrie vineri CNN.

Oficialii NATO au trimis o notă personalului vineri dimineață în care anunță interdicția, au spus oficialii. Nota a oficializat interdicția, dar TikTok nu a fost cu adevărat utilizabil pe dispozitivele emise de NATO înainte, oricum, au spus oficialii, din cauza restricțiilor tehnologice interne.

  • „Securitatea cibernetică este o prioritate de vârf pentru NATO. NATO are cerințe solide pentru determinarea aplicațiilor pentru uz comercial oficial. TikTok nu este accesibil pe dispozitivele NATO”, a declarat un oficial NATO pentru CNN.

NATO este cel mai recent organism guvernamental care a interzis aplicația din cauza temerilor că guvernul chinez ar putea avea acces la datele utilizatorilor.

SUA, Regatul Unit, Norvegia, Parlamentul European și alte națiuni au interzis deja aplicația de pe dispozitivele emise de guvern.

TikTok neagă orice legătură cu China

CEO-ul TikTok, Shou Chew, le-a spus parlamentarilor americani că firma este complet independentă de Beijing și a spus că „nu a văzut nicio dovadă că guvernul chinez are acces la acele date; nu ne-au cerut niciodată, noi nu am furnizat-o.”

El a adăugat că TikTok își mută datele în SUA, pentru a fi stocate pe teritoriul SUA de către compania americană Oracle.

„Deci riscul ar fi similar cu cel al oricărui guvern care merge la o companie americană, cerând date”, a spus el.

Cu toate acestea, guvernele occidentale rămân sceptice.

TikTok ar trebui „încheiat într-un fel sau altul”, a declarat secretarul de stat Antony Blinken Congresului la începutul acestei luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.